Marco Luzzani/Getty Images
KATASTROFALNA REAKCIJA

'TA JE UTAKMICA BILA BIOLOŠKA BOMBA' Gradonačelnik jednog od najzaraženijih gradova priznao golemu pogrešku: 'Virus je samo išao od osobe do osobe'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2020. 16:21

Giorgio Gori, gradonačelnik Bergama, talijanskog grada teško pogođenog pandemijom koronavirusa, priznao je kako se prva utakmica osmine finala nogometne lige prvaka između Atalante i Valencije nije smjela igrati.

Ista je odigrana 19. veljače pred 44.000 gledatelja u Milanu.

"Ta je utakmica bila biološka bomba. U to vrijeme još nismo znali što se događa. Prvi pacijent u Italiji je evidentiran 23. veljače. Ako je virus u to doba u Italiji već bio u optjecaju, onda se 40.000 navijača koji su išli na San Siro moglo zaraziti. Ali nitko u to vrijeme nije znao da je virus među nama. Mnogi su gledali tu utakmicu u skupinama i bilo je puno kontakta među ljudima. Virus je samo išao od jedne osobe do druge", rekao je Giori, prenosi Marca.

Nadovezao se tako Gori na izvješća koja sugeriraju da je utakmica u Milanu bila glavno žarište širenja virusa u sjevernoj Lombardiji. A na toj utakmici bili su i neki od prvozaraženih pacijenata u Hrvatskoj.

U utorak je samo talijanska Vlada potvrdila 743 smrtna slučaja od posljedica virusa u jednom danu, a država je do jučer brojala 54.030 zaraženih i ukupno 6.820 smrtnih slučajeva.

Prije devet dana iz redova Valencije potvrdili su da je 35% igrača njihove momčadi pozitivno na koronavirus, a među njima su i Ezequiel Garay, Jose Gaya i Eliaquim Mangala.

Linker
24. travanj 2024 19:43