Getty Images
OTVORENO O BOLNOM TRENUTKU

'TADA SAM JEDINI PUT ZAPLAKAO' EMOTIVNI JOSE MOURINHO PROGOVORIO O NAJTEŽEM TRENUTKU: 'Sjedili smo u autu i suze su tekle...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2020. 14:06

U velikom intervjuu za španjolsku Marcu Jose Mourinho otkrio je dosad nepoznat detalj iz svoje bogate trenerske karijere.

Naime, slavni Portugalac tvrdi da je jedan jedini put zaplakao nakon poraza, a bilo je to sezone 2011/12. Tada je njegov Real Madrid nadmašio Barcelonu pod Guardiolom i osvojio naslov u La Ligi, ali je izgubio od Bayerna u Ligi prvaka. Tada je Real u Primeri trijumfirao s rekordnih 100 bodova i 121 postignutim golom. Ali taj je poraz u Ligi prvaka Mourinhu jako teško pao, toliko da je zaplakao.

"Te sezone Real je bio najbolja momčad u Španjolskoj i također u Europi. Iz tog je razloga bilo jako teško prihvatiti eliminaciju od Bayerna u Ligi prvaka", rekao je Mourinho.

"Tada sam jedini put u karijeri zaplakao nakon poraza. Sjećam se da smo Karanka i ja bili ispred moje kuće, sjedili smo u autu i suze su tekle. Bilo je to jako teško jer tada smo bili najbolji u Europi", rekao je Mourinho.

Bayern je tada s 3:1 nakon jedanaesteraca preko Reala izborio finale u kojem je kasnije izgubio od Chelseaja, također na penale (4:3).

Upitan je Mourinho i za komentar onih koji ga etiketiraju kao defenzivnog trenera, usprkos činjenici da je njegov Real tada oborio rekord po broju zabijenih golova u španjolskom prvenstvu.

"Povijest je tu jasna i nemam što komentirati. Povijsne knjige sve govore. Tijekom svoje trenerske karijere uspio sam se popraviti, napredovati i postati netko u svijetu nogometa", rekao je Mourinho.

Screenshot: Marca

Upitan je Mourinho i za mišljenje oko potencijalnog nastavka sezone u doba korona-krize.

"Mislim da bi bilo dobro da odigramo devet preostalih kola, dobro za nogomet i Premierligu. Bio bi to dobar znak. Mislim da se nogomet nikada ne može igrati iza zatvorenih vrata jer će tamo biti kamere i putem televizije će milijuni gledati utakmicu. Tako da, iako će se igrati pred praznim tribinama, utakmice će vidjeti mnogi", zaključio je Portugalac.

Linker
28. travanj 2024 19:04