Reuters
RUČAK U NIZOZEMSKOJ

Tajni sastanak u Eindhovenu: Zdravko Mamić i Felix Magath započeli pregovore!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2013. 22:19

Ako je dosad kod nekih i bilo sumnje, od jučer je sigurno više nema. Zdravko Mamić bi u Dinamu volio vidjeti proslavljenog njemačkog trenera Felixa Magatha! O čemu su, uostalom, SN prve pisale još nakon smjene Krunoslava Jurčića. No, stalno je postojala neka 'ograda’, čak su iz kluba stizale službene i neslužbene izjave kako je to nemoguća misija i kako je dolazak Felixa Magatha čista utopija. Međutim, sad teško više itko može išta demantirati, jer, Zdravko Mamić jučer se u Eindhovenu našao s Magathom, ručao s njim i razgovorao o njegovu dolasku na Dinamovu klupu!

Razišli su se uz stisak ruke i kao prijatelji, ali, još uvijek bez konačnog dogovora. Barem službenog. Ipak, sama činjenica da su se našli, da je Magath došao u Eindhoven i pristao na ručak s Dinamovim gazdom dovoljno govori. Nijemac je, očito, zainteresiran za taj posao, možda već na zimu osvane u Maksimiru.

- Ne tražim trenera, imamo ljude koji to dobro vode - izjavio je Zdravko Mamić uoči odlaska u Eindhoven, na zagrebačkom aerodromu.

Ipak, stvari se 'vrte’ u drugom pravcu, Magath postaje sve ozbiljnija opcija. Je li uistinu moguće da ugledni njemački stručnjak na kraju dođe u Maksimir, da Dinamo na klupi dobije takvo trenersko ime? Očito više nije nemoguće, a hoće li se i ostvariti, to je još uvijek u zraku. Zvuči pomalo nestvarno, jer, iza Magatha su rezultati s većim klubovima od Dinama, njegova cijena također, blago rečeno, nije mala, ali potpuno je jasno da je on prvi izbor u ovome trenutku.

Po informacijama iz kluba jučer Magath još nije bio novi Dinamov trener, vjerojatno je uzeo time-out za razmišljanje i konačnu odluku. Sad je upoznat s Mamićevim zahtjevima, zna, barem na papiru, što ga čeka, primarni je cilj, dakako, Liga prvaka.

Jasno, nitko iz kluba nije htio ništa reći na tu temu, sastanak je očito trebao biti vrlo povjerljiv, međutim, iscurilo je...

Zoran Mamić: 'Nismo se još dogovorili s Magathom, ali ovo je tek prvi sastanak!'

Felix Magath je kandidat ta Dinamova trenera?

- Zdravko je bio s njim, pričali su, ali nije još ništa dogovoreno. Bio je tek prvi sastanak, prvi susret, vidjet ćemo što će biti - kazao je Zoran Mamić, otkrivši i da je Felix Magath bio na utakmici.

- Koliko ja znam trebao je biti, valjda je došao...

Ono što je najvažnije, nije u loži sjedio kraj Zdravka Mamića, nisu si još toliko dobri, ali možda bi bilo bolje da nije vidio ovu izvedbu. Mogla bi naglo skočiti cijena, zbog duševnih boli... Jer, kako je Dinamo igrao, vjerojatno je shvatio kako ga čeka mukotrpan posao.

Linker
29. travanj 2024 08:31