Bešiktaš Instagram
DOBRA OPOMENA SVIMA

TAKAV KRAJ NA MAKSIMIRU NISU MOGLI NI ZAMISLITI NA POČETKU AFERE FIFA je pokrenula postupak protiv kluba koji je Dinamu 'oteo' velikog talenta?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. listopad 2019. 09:10

Slučaj Hasić odjeknuo je u nogometnim krugovima, Dinamo je dobio presudu Arbitražnog suda da je mladi Ajdin Hasić i dalje njegov igrač do isteka ugovora u siječnju 2020., a Bešiktašu, s kojim je mladić trenirao, prijete snažne sankcije FIFA-e. Najveći je grijeh turskog kluba, osim što je vrbovao igrača pod ugovorom da trenira s momčadi, taj što je u vrijeme kad je napustio Dinamo i priključio se treninzima u Istanbulu Hasić bio maloljetan.

FIFA je u takvim slučajevima vrlo rigorozna, kažnjava klubove bez pardona, najčešće zabranom dovođenja igrača u nekoliko prijelaznih rokova, što je svakom klubu koji ima visoke rezultatske ambicije velika kazna.

Navodno je FIFA već i poduzela korake u tom smjeru, da kazni Bešiktaš, Turcima neće biti svejedno.

Zagreb, 110818. 
Stadion Maksimir, Hitrec - Kacian.
Ramljakov memorijal.
GNK Dinamo - Real Madrid.
Na fotografiji: Ajdin Hasic, 11.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Čak i da neka viša instanca presudi drugačije, problem "otimanja" maloljetnika ostaje, vidjet ćemo kako će FIFA reagirati.

Ostaje i pitanje što će biti s Hasićem i Dinamom, ima li šanse da se mladić vrati i ipak zaigra za Modre.

To nije pretjerano vjerojatno s obzirom na to da Hasiću ugovor istječe u siječnju, ne vjerujemo da će potpisati novi, ni da će dotad trenirati u Maksimiru.

U svakom slučaju, dobra opomena svakom sljedećem roditelju ili menadžeru kojemu na pamet padne sličan "bijeg".

Linker
13. svibanj 2024 15:00