Kristijan Lovrić
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
RUKAVICA JE BAČENA

TAKAV SE POSAO U HRVATSKOM NOGOMETU NE PAMTI! STIGLA POTVRDA - HAJDUK ŽELI OBOJICU, PREDSJEDNIK ODMAH ODGOVORIO 'Tko ima mnogo novaca može sve'

GORICA Predsjednik Nenad Črnko potvrđuje interes poljudskoga kluba za dvije velikogoričke vrijednosti
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. prosinac 2019. 09:07

U samo godinu i pol dana prvoligaškog staža Gorica je postala značajni faktor na hrvatskog nogometnoj sceni, a svjedoči o tome i najnoviji primjer u kojem su u fokusu njezin najbolji igrač Kristijan Lovrić i sportski direktor, odnosno izvršni dopredsjednik Mindaugas Nikoličius.

Za dovođenje obojice ozbiljno je zagrizao splitski Hajduk, što se pogotovo odnosi na Lovrića, dok je Nikoličius kao glavni velikogorički pregovarač oko potencijalnog posla i sam došao na metu Splićana, koji su nakon odlaska Saše Bjelanovića u intenzivnoj potrazi za novim sportskim direktorom.

Priča oko Hajdukovog interesa za Kristijana Lovrića počinje naravno s dva prošla poraza Splićana u Velikoj Gorici, najprije u osmini finala Kupa, a onda 2. studenoga u prvenstvu, kada je Lovrić pogocima i igrom uništio Hajdukove ambicije. I dok su se igrači Hajduka morali postrojavati pred najradikalnijim navijačima, slušajući uvrede svih vrsta, Lovrić je od tih istih zaradio pljesak i povike “dođi u Hajduk”.


Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX
Mindaugas Nikoličius

Ima li većeg priznanja za nekog igrača nego kada ti suparnički navijači na taj način čestitaju (mnogi će se sjetiti kada su navijači Reala 2005. pljeskali Ronaldinhu iz Barcelone kad ih je razbio u El Clasicu), a baš ta reakcija najtvrđeg krila Torcide bila je detonator da predsjednik Hajduka Marin Brbić krene u pokušaj Lovrićeva dovođenja.

U nedjelju, iako pokisao od debakla s Rijekom, Brbić se u Splitu našao na večeri s Nikoličiusom i nastojao pronaći modalitet za transfer. U Hajduku su svjesni da je Lovrićeva cijena visoka, možda čak i pet milijuna eura, a Gorici novac itekako treba već ove zime, ali uz visoki postotak od sljedećeg transfera, Brbić bi možda imao šanse za uspjeh.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX
Nenad Črnko

- Znam za razgovore i želju Hajduka da dovede Lovrića, ali službena ponuda do mene još nije došla, tako da mogu samo reći da tko ima mnogo novaca može sve - diplomatičan je bio predsjednik Gorice Nenad Črnko na ovu temu, a slično se postavio i na pitanje može li Hajduk preoteti sportskog direktora Gorici.

- I to je pitanje novca, a mene je nekoliko prijatelja iz Dalmacije zvalo i reklo da bi dovelo svu trojicu u Hajduk, dok su neki zazivali sportsku suradnju Hajduka baš s Goricom, što je u teoriji također moguće - otkrio je Črnko, ali kada se spomene Nikoličius u igru treba uključiti i njegovog pokrovitelja Gintarasa Staniulisa.

Bivši košarkaš Žalgirisa, a sada vlasnik najveće litvanske kladionice “Top sport” i lanca casina u toj zemlji, početkom 2018. potpisao je ugovor o sufinanciranju Gorice (oko pola milijuna eura godišnje), a zauzvrat ima visoki postotak zarade od transfera igrača. Oduševljen uspjesima Gorice i svim što su Črnko, Nikoličius i momčad trenera Jakirovića napravili u ove dvije godine, Staniulis bi sada želio ići korak dalje i postati većinski vlasnik kluba!

- Mi bismo najradije nastavili suradnju sa sadašnjim litvanskim partnerom, ali tko zna što se može dogoditi kada dionice kluba dođu u javnu ponudu. Može doći netko i reći da za Goricu daje 50 ili 100 milijuna kuna - pojašnjava predsjednik Črnko, koji konačnu odluku o početku privatizacije najavljuje već do kraja godine.

- Redovna izvještajna sjednica Skupštine održat će se u drugoj polovici prosinca i tada bi trebala biti potvrđena odluka Izvršnog odbora o pokretanju pretvorbe kluba. Sve poslije toga bit će javno i transparentno, a mi ćemo biti prvi hrvatski klub, koji u privatizaciju ulazi bez kune duga! Trgovački sud mi je nedavno čak rekao da mora dobro vidjeti kako će to izvesti jer dosad nije imao takav slučaj i u pravilu se bavio s klubovima u stečaju - naglasio je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Linker
30. travanj 2024 07:23