Marco Luzzani Getty Images
MODRI PAKAO U MILANU

TAKO NEŠTO NIJE VIĐENO OTKAD DINAMO IGRA U EUROPI! MODRI ODIGRALI NAJLOŠIJU UTAKMICU, A TRIBINE GRME San Sirom se i nakon utakmice orilo...

Na milanskom San Siru nogometaši Dinama u utorak su 5. kolu skupine C Lige prvaka protiv Atalante izgubili sa 0-2 (0-1). Pogotke za Atalantu postigli su Kolumbijac Luis Muriel (27-pen) i Argentinac Alejandro Gomez (47).
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. studeni 2019. 22:47

Počela je već odavno utakmica, a Dinamovi navijači još su ulazili na stadion. Ne znamo jesu li štogod skrivili talijanskoj policiji - ispred stadiona došlo je do jedne gužve, ali ne zna se tko s kim i zašto - ili ih je možda na kraju ipak ušlo više nego što je bilo prodanih ulaznica? Neki koji dan prije nisu imali ulaznice za San Siro, javili su nam da su uspjeli ući na tribinu i da nisu jedini, tako da je ona gornja etaža pod samim krovom San Sira bila prepuna Dinamovih navijača.

Inače, do samog stadiona stigli su u korteu iz centra grada. Slučajni prolaznici, ali i sami policajci koji su bili u pratnji, fotografirali su i snimali te scene s milanskih ulica za vlastitu arhivu.

Mihovil Mekić

Oni koji su ranije ušli na tribinu već su i puno prije početka susreta počeli podizati atmosferu, gromoglasno su pozdravili Dinamove nogometaše kad su istrčali na zagrijavanje. Nije se to svidjelo domaćim navijačima koji su odgovorili zvižducima i tako je krenulo nadglasavanje. U kojem su se Dinamovi navijači jako dobro držali, bodrili su svoje igrače bez prestanka. "Dinamo Zagreb" orilo se San Sirom, ponekad ni domaći fanovi nisu to mogli pratiti. Iako su i oni znali biti glasni, pogotovo kad je njihova momčad slagala prilike pred Livakovićem. A tih je trenutaka bilo - previše.

No, Atalantina dobra igra i (podnošljiv) Dinamov minus na poluvremenu nisu ubili nadu dinamovcima na Meazzi, štoviše, momke u žutim dresovima ispratili su na odmor povicima "Hoćemo pobjedu!". Vjerovali su kako će nastavak donijeti bolju igru i golove, ali... No, oni se do kraja nisu gasili, čak i nakon utakmice pjevali su "Nema predaje", "U dobru i u zlu", "Volim Dinamo", orilo se San Siro još neko vrijeme, Dinamovi igrači došli su im pod tribinu zapljeskati. Zapalili su navijači i nekoliko baklji, to nikad ne odobravamo.

Mihovil Mekić

Inače, San Siro izgleda pomalo neobično kad tribine nisu popunjene, Atalanta nije ni Inter ni Milan, logično je da nije takav magnet. Domaćini su rasporedili gledatelje tako da je donja etaža bila ispunjena osim na dva kuta tribina iza golova, na drugom prstenu bilo je gledatelja samo na jednoj tribini, dok je treća bila popunjena samo u tom dijelu gdje su bili Dinamovi navijači. (tn)

Linker
16. travanj 2024 17:20