REUTERS/Susana Vera
SMJENA U KRALJEVSKOM KLUBU

TALIJANI OBJAVILI NAJVEĆU TRANSFER BOMBU! Real ima novog trenera, vodstvo kluba postiglo dogovor s jednim od najuglednijh stručnjaka svijeta?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2018. 16:59

Julen Lopeteguei odlazi s mjesta trenera Reala, a njegovo mjesto će preuzeti Antonio Conte, objavili su u petak talijanski i španjolski mediji.

Novost u već poznatoj priči o smjeni na čelu Kraljevskog kluba donosi talijanski Mediaset koji tvrdi da se Antonio Conte u petak ujutro nagodio sa Chelseajem, s kojim je na sudu nakon burnog razlaza u kolovozu, te da se odrekao ostatka odštete (9,5 milijuna funti) koji mu je po ugovoru trebao isplatiti klub sa Stamford Bridgea.

Ono što je Contea očito smetalo više od gubitka gotovo deset milijuna funti je klauzula po kojoj u slučaju prihvaćanja navedenog iznosa ne bi ove sezone mogao trenirati neku drugu momčad. Na kraju, dogovor je pao na obostrano zadovoljstvo i Conte može nastaviti karijeru gdje želi, pišu Talijani.

Ako je to istina, Contea više nikakve pravne prepreke ne sprječavaju u preuzimanju novog kluba, a to je upravo Real - kako se već više od mjesec dana nagađa u nogometnim krugovima.

Antonio Conte
REUTERS/Susana Vera
Antonio Conte

Kraljevski klub u velikoj je krizi rezultata od početka sezone, a Mediaset tvrdi kako je predsjednik Reala Florentino Perez već odradio usmeni dogovor s Talijanom koji je Chelseaju u prvoj sezoni donio naslov prvaka Engleske (u drugoj peto mjesto i FA Cup).

Konačni rasplet očekuje se vrlo brzo. Real već u nedjelju gostuje na Camp Nou kod Barcelone, a poraz u El Clasicu značio bi vjerojatni ekspresni oproštaj s trenerom koji je i španjolskoj reprezentaciji i Realu ove sezone donosio uglavnom probleme.

Linker
27. travanj 2024 08:41