VINCENZO PINTO AFP
NEŠTO TU NIJE U REDU

TALIJANI U ČUDU! KAKO JE UOPĆE MOGUĆE DA SU IM TO DOPUSTILI!? Zvijezde Juventusa bile u kontaktu sa zaraženim, a već im dopustili izlazak iz države

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2020. 09:17

Talijanski su mediji jučer u popodnevnim satima izvijestili kako je Juventusov napadač Gonzalo Higuain napustio državu i odletio za Argentinu unatoč karanteni pod kojom su članovi Stare dame stavljeni nakon što se pokazalo da imaju zaražene igrače u klubu (Rugani i Matuidi).

Argentinac je, naime, otputovao iz zračne luke u Torinu gdje se ukrcao na privatni avion, no prvo je zaustavljen od strane policije. Pokazao im je svoj negativan nalaz i pušten je da uđe na let sa svojom obitelji. Higuain je navodno odletio za Španjolsku, odakle je mogao uhvatiti let za Južnu Ameriku u posjet svojoj bolesnoj majci.

Osim Higuaina kući su pušteni i Khedira i Pjanić, a u Italiji nikome nije jasno zašto obzirom da je pravilo samoizolacije najmanje dva tjedna za one koji su bili ukontaktu sa zaraženima (Ruganiju otkriven koronavirus 11. ožujka). Spomenutom trojcu nije samo dopušten odlazak iz kuće već iz države.

MILAN, ITALY - OCTOBER 06:  Gonzalo Higuain of Juventus celebrates his goal during the Serie A match between FC Internazionale and Juventus at Stadio Giuseppe Meazza on October 6, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Getty Images

Čitava Italija je već danima u karanteni gdje je umrlo više od tri tisuće ljudi što je više čak i od Kine gdje se virus prvi puta pojavio. Talijanski listovi La Repubblica i La Gazzetta dello Sport prvotno su izvijestili da su Higuain i njegovi suigrači 'pobjegli' iz karantene jer nije izgledalo logično da igrači dobiju dopust nakon samo tjedan dana u samoizolaciji kada su dva igrača u sastavu već bila pozitivna na virus.

Linker
05. svibanj 2024 20:34