Emilio Andreoli Getty Images
TRI SU OPCIJE

TALIJANSKI MINISTAR SPORTA OTKRIO KADA SE NASTAVLJA SERIE A U jeku trajanja pandemije koronavirusa izašao sa zanimljivom izjavom, pogledajte opcije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2020. 16:51

Dan nakon što je UEFA, krovna europska nogometna organizacija pomaknula kontinentalnu smotru reprezentacija za sljedeće ljeto, talijanski mediji počeli su spekulirati o tome kada bi se Serie A mogla nastaviti, ali i kada će se to natjecanje završiti.

Sastanak čelnika svih federacija ponudio je rješenje, a ono govori da bi se sva nacionalna prvenstva trebala završiti do 30. lipnja, uz postojanje jednog "prozora" za dodatne kvalifikacije za Euro.

Svoje mišljenje ponudio je i talijanski ministar sporta.

"Serie A? Mogla bi se nastaviti 3. svibnja. Barem se tome nadamo. Tada ćemo odlučiti hoće li to biti pred punim ili praznim tribinama. Naravno, tome ćemo dodati i Ligu prvaka i Europsku ligu koji će također biti u novome kalendaru, rekao je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora.

Talijani su ponudili tri mogućnosti za nastavak njihove klupske sezone. Njihov je dojam da će imati vremena zaključiti prvenstvo od 26. kola, s time da neki klubovi imaju utakmicu manje. Igralo bi se u devet vikenda, uz četiri kola tijekom tjedana. Ostaje upitno kako će se sve kositi s Ligom prvaka i Europskom ligom, bit će gužve u rasporedu...

Kako bilo da bilo, ovo su tri opcije:

1. opcija: početak 2. svibnja, kraj 28. lipnja

2. opcija: početak 9. svibnja, kraj 5. srpnja

3. opcija: početak 16. svibnja, kraj 12. srpnja

Uzvratne utakmice polufinala talijanskog kupa igrale bi se 20. i 21. svibnja, dok bi finale bilo 18. lipnja.

Upitno je samo jedno. Kada će se steći uvjeti da sve skupa krene.

Linker
01. svibanj 2024 14:54