REUTERS/David Klein
NEIZVJESNA BUDUĆNOST

TALIJANSKI VELIKAN NEOČEKIVANO ODGOVORIO NA BOGATU PONUDU ZA HRVATSKOG VEZNJAKA Bivši dinamovac postao je talac politike kontroverznog predsjednika

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. srpanj 2019. 16:17

Marko Rog već započeo pripreme s Napolijem u iščekivanju gdje će provesti četvrtu inozemnu sezonu. Posudba u Sevillu nije mu donijela osobito radosti, jer igrao je tek 468 minuta u 13 utakmica, bez gola i asistencije. Kako Andalužani ionako nisu imali pravo otkupa ugovora znalo se da kod njih neće ostati. Možda bi zapeli da ga zadrže kad bi se nametnuo, ovako je Sevilla imala druge planove.

Rog trenira s Napolijem, ali veliko je pitanje gdje će “odslužiti godinu”. Carlo Ancelotti nije mu dao pravu priliku, zato se zaputio u Španjolsku, no predsjednik Aurelio De Laurentiis je težak trgovac, što su iskusile i zvijezde poput Mareka Hamšika.

Genoa je ozbiljno zagrizla. Zanimaju se i drugi, primjerice Fiorentina, ali Genoa je na adresu Napolija poslala konkretnu i doista korektnu ponudu - Roga su spremni platiti 15 milijuna eura, plus pet milijuna bonusa, tome bi dodali i postotak kod sljedeće prodaje. Iako su mnogi pomislili da to trebalo biti dostatno da De Laurentiis upali žele svjetlo, Napoli je neočekivano dogovorio - tražimo 25 milijuna eura. Ili eventualno pristaju na posudbu.

Francesco Pecoraro/Getty Images
Getty Images

Rog želi transfer, nije više sklon odlasku “na žeton”. Novi trener Genoe je Aurelio Andreazzoli, dosadašnji šef struke Empolija, slaže momčad koja bi trebala izboriti viši plasman od 17. mjesta Serie A na kojem je zaključila proteklu sezonu, Roga cijeni, što igraču sada najviše treba.

Proces procjene

Napoli ga je otkupio od Dinamu za 15 milijuna eura, od Seville je za jednogodišnju posudbu inkasirao 500.000 eura. Kad se dodaju i njegove plaće očito je da žele bilancu zaključiti sa sigurnim plusom i zato potražuju u glavu 25 milijuna. Objektivno mnogo za nogometaša koji kod njih nije igrao, čija je karijera u silaznoj putanji na prvom mjestu zbog nedostatka povjerenje trenera i pravog stutusa u ekipi. Kao da nisu do kraja sigurni koliko Rog doista vrijedi, kao da se boje da bi negdje mogao eksplodirati, pa bi im bilo krivo da ostanu bez njega. Zato forsiraju posudbu, ne prodaju, obrnuto od njegove želje.

Što s Rogom nije se izjasnio ni Carlo Ancelotti. To bi moglo ovisiti i o eventualnom odlasku Fabiana Ruiza, Španjolca koji je MVP Eura U-21. Na pitanje o kupnji novog veznjaka, trener Napolija je kazao:

- Izgubili smo Diawaru, procjenjujemo Roga. Ideja je pronaći novog veznjaka, još jednog Fabianova profila, modernog, koji zna igrati na svim pozicijama.

Spominje se James Rodriguez oko kojeg se, prema pisanjima Marce, vode pregovori u Madridu. Real navodno traži 42 milijuna eura, a Napoli je bliže opciji posudbe s mogućnošću otkupa. Ancelotti ističe da neće odustati od velikih imena i da će stvoriti bolji Napoli. Roga Genoa želi, možda bi mu upravo taj klub sada bio idealan, no 25 milijuna joj je previše, ako Napoli ne popusti mogla bi se okrenuti drugim imenima poput Cassate iz Sassuola. Ovog se časa čini da je Rog talac De Laurentiisove politike, no prijelazni rok je tek krenuo. U Italiji ovaj traje do 2. rujna. Ima vremena...

Linker
24. travanj 2024 13:49