Foto: Tom Dubravec / CROPIX
NIGDJE MU SE NE ŽURI

'TEK ĆEMO VIDJETI JESAM LI PRERANO IŠAO IZ HAJDUKA' Hajdukovac koji je ostvario spektakularan transfer još uvijek čeka priliku

ANTE PALAVERSA Igrač Cityja na posudbi u belgijskom Oostendeu sutra puni 20 godina
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. travanj 2020. 22:55

Ante Palaversa u Belgiji čeka rasplet sezone. Puno se zadnjih dana u Belgiji priča o tome hoće li se prvenstvo prekinuti ili nastaviti sljedećih mjeseci, ali time se ne opterećuje Palaversa. Igrač je Manchester Cityja na posudbi u Oostendeu, miran je i nema razloga za žurbu.

- Ja sam samo igrač, ne donosim odluke. Kako bude svima, bit će i meni - kazat će smireno mladi Žrnovčanin Ante Palaversa, koji sutra puni 20 godina.

- Treniram, nastojim biti tjelesno spreman za sve što dolazi.

Iz Hajduka je otišao prije nepunu godinu dana, a već je 15 mjeseci igrač Manchester Cityja. Uvijek ostaje pitanje je li s 19 bilo pravo vrijeme za odlazak nakon samo jedne polusezone u prvoligaškom Hajduku.

- Uvijek je dobro vrijeme ako si spreman za nove izazove, za veliki rad. Pokazat će budućnost jesam li napravio dobar potez, vidjet ćemo kojim će putem karijera ići.

Dugopolje, 230319.
Stadion Hrvatski vitezovi.
Kvalifikacijska nogometna utakmica elitne skupine za Europsko nogometno prvenstvo U-19 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: Ante Palaversa i Bosko Sutalo.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Stjecanje iskustva

Kao i u doba njegovih izjava u novinarskom salonu Poljuda, Palaversa je staložen, bez velikih najava, obećanja, poruka.

- Samo treba raditi i gledati prema naprijed. Zadovoljan sam kako je prošao veći dio sezone u Oostendeu. Iskorak? Neću ulaziti u procjene jesam li napravio iskorak. Znam da sam napredovao u tjelesnoj pripremi, znam da sam podigao intenzitet rada. Koliko sam bolji, neka o tome drugi pričaju.

Za Oostende je upisao 19 nastupa ove sezone, dio utakmica propustio je zbog lakše ozljede. U Belgiji se po prvi put susreo s nogometom u momčadi koja se bori za opstanak. Kroz Hajduk se isključivo borio za vrh ljestvice.

- Istina, ali držim da je i to dio stjecanja nogometnog iskustva. Da bi bio bolji i dosegao svoj cilj, potrebno je proći i takve životne epizode.

Koji je cilj? Povratak u City?

- Svakako. Moj je cilj ostao isti, jednog dana zaigrati za City. Igrač sam Cityja i logično je da se nadam da neću stalno biti na posudbi, da ću jednom doći do prilike istrčati na Etihadu.

Ima li City ideju što će učiniti s Palaversom ovog ljeta?

- Sigurno ima, treneri iz Cityja konstantno su me pratili, ali još nisam dobio obavijest. Ima vremena do kraja sezone.

Silni konkurenti

City ima ukupno 14 igrača na posudbi po Europi, imat će posla skauti i treneri Građana da svima pronađu najbolje mjesto za daljnji razvoj. Palaversi je Oostende druga posudba jer nakon što je u siječnju prošle godine potpisao za velikana s Etihada, proljeće je odmah odradio na posudbi u Hajduku. Odšteta od 4,8 milijuna eura pripala je Bijelima kao osnovica, a još 1,2 milijuna eura stiglo je Hajduku po modelu bonusa za nastupe. Međutim, Palaversa je na posudbi u svom matičnom klubu trebao ostati godinu i pol, a ne samo šest mjeseci. Rijetko je igrao, zato je posudba ranije prekinuta.

Novo poglavlje

Kako danas gleda na proljeće 2019., provedeno na posudbi u Hajduku?

- O tome nema razloga pričati, zatvorio sam to poglavlje karijere. Hajdukov sam navijač bio i ostao, želim Bijelima da što prije dođu do naslova prvaka.

Priključio se Palaversa akciji “Dišimo kao jedno” za splitski KBC Firule, u kojoj je dosad prikupljeno gotovo pola milijuna kuna. Jasno je da mladi veznjak ne zaboravlja zavičaj, uostalom, aktualna izolacija najteže mu pada upravo zbog toga što je sam u Belgiji.

- I to je korak naprijed u životu, otišao sam od kuće s 19, naučio sam živjeti sâm u profesionalnom nogometu. Polako napredujem. Važno je da imam želju, volju i postavljeni cilj. Znam kuda idem - jasan je Palaversa.

Linker
08. svibanj 2024 13:54