Getty
JEDNA BI 'BOMBA' SRUŠILA REKORD

TEK SE ZAHUKTAVA SITUACIJA S HRVATIMA! SVE SU GLASNIJE PRIČE O NEKOLIKO VELIKIH TRANSFERA Nije isključeno da ćemo u Madridu gledati hrvatski napad!

PRIJELAZNI ROK Stvari se za hrvatske reprezentativce tek počinju zahuktavati na ovoljetnom tržištu nogometaša
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. lipanj 2019. 13:33

Potrajat će dok se ne riješi status nekolicine važnih hrvatskih igrača, odgođena je eksplozija prijelaznog roka. Više klubova, pogotovo talijanskih, ali i španjolskih, nije posložilo stručne kadrove i prioritete, što je jedan od razloga da se poslovi još ne rješavaju.

Atletico je ozbiljno zainteresiran za Antu Rebića. Diego Simeone nije definirao tko mu od napadača ostaje, to koči angažiranje akvizicija, ali riječ je o jednom od potencijalnih transfera. Eintracht ima poprilične apetite, spominje se cifra od četrdesetak milijuna eura. Ode li Francuz Antoine Griezmann, drugom će madridskom klubu porasti potreba za napadačkim pojačanjem.

Soccer Football - Europa League - Eintracht Frankfurt Training - Stamford Bridge, London, Britain - May 8, 2019   Eintracht Frankfurt's Ante Rebic during training   Action Images via Reuters/John Sibley - RC1ED97E7080
Action Images via Reuters/John Sibley

Nikola Kalinić zasad nema namjeru napustiti Wandu Metropolitano, vjeruje da bi sljedeće sezone mogao ponuditi više, proteklu je završio s ozljedom. Kalinić i Rebić zajedno u napadu Colchonerosa? Nije isključeno! U tom je klubu pod ugovorom i Šime Vrsaljko, njegov je problem teška ozljeda koljena od koje se oporavlja i još nekoliko mjeseci neće biti u konkurenciji.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Getafe - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - January 26, 2019 Atletico Madrid's Nikola Kalinic in action      REUTERS/Javier Barbancho
REUTERS/Javier Barbancho

Perišić na bubnju

Duže je već Ivan Perišić iskazivao nakanu da mahne na pozdrav Interu, zadnja je opcija bila protekle zime, no tada ga je Arsenal htio prvo uzeti na posudbu, na što Talijani nisu pristali. Sad je Perišić na bubnju, ali teško je dobiti informaciju kojim će putem. Inter traži pojačanja, igrače po ukusu novog trenera Antonija Contea, i u zamjenu nudi Icardija i Perišića. Manchester United dobio bi obojicu za Lukakua, druga im je varijanta Roma, odakle bi uzeli Džeku i Kolarova, a predali Icardija. Gdje će biti nastavak karijere jednog od najvažnijih Vatrenih, ovisi i o ponudama, ali mnogo i o Interu. I oni i Milan i dalje se bore s financijskim fair-playem.

MILAN, ITALY - APRIL 27:  Ivan Perisic of FC Internazionale looks on during the Serie A match between FC Internazionale and Juventus at Stadio Giuseppe Meazza on April 27, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

Za Ivana Gazidisa kažu da ga je Milan angažirao da bi sredio blagajnu. U Arsenalu je svaku godinu završio u plusu, no jesu li navijači Topnika sretni? Treba li ih uopće pitati!? Čim su doveli Zvonimira Bobana i Paola Maldinija za struku, znači da pucaju na veće stvari no što su Crveno-crni nudili proteklih godina, međutim Milan se prvo treba konsolidirati. Vlasnici nisu dali uzde u ruke Gazidisu da troši k’o šeik, već da i pritegne remen ako zatreba, samo da se klub financijski vrati “u zeleno”.

No, Milan će zacijelo nešto konkretno napraviti da potvrdi angažiranje novih ljudi. Špekulacije da bi mogao kupiti Andreja Kramarića daleko su od realizacije. Kramarić je vrlo zadovoljan u Hoffenheimu, gdje ima odličan ugovor, i Milanova bi ponuda doista morala biti vrhunska, i za klub i za njega, da se napravi taj transfer. S bonusima za golove, asistencije i pobjede Kramarić u Hoffenheimu u džep stavi do šest milijuna eura neto po sezoni, što je velika brojka za prosjek plaća u Milanu. No, njegov menadžer Vincenzo Cavaliere odlično kotira u Italiji, kao i u Engleskoj, pa tu mogućnost, ili neke druge ponude za Kramarića, ne treba odbaciti.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019  Chelsea's Mateo Kovacic celebrates winning the Europa League with the trophy   REUTERS/Phil Noble - RC19FFA35D50
REUTERS/Phil Noble

Načekat će se

Dok Perišić nije načisto kamo iz Intera, Mateo Kovačić računa da neće ostati u Realu, ali i on će se, vjerojatno, načekati do raspleta. Puno je 50 milijuna eura odštete za Inter, koji se navodi kao klub koji ga želi vratiti. Imaju novca, ali ga zbog restrikcija ne smiju potrošiti koliko bi htjeli.

Atalanta, unatoč najavama u talijanskom tisku, još nije otkupila Marija Pašalića od Chelseaja, Englezi traže 15 milijuna eura, koliko je i uglavljeno u Pašalićevu ugovoru. Dakako, potencijalno su na tržištu Lovren, Vida, Brekalo, Benković, koji se vratio u Leicester, ali nije odlučeno gdje će igrati sljedeće sezone, Pjaca kad se oporavi od ozljede, nadalje nije jasno na kojoj adresi će se skrasiti Rog, a uvijek je moguć i kakav transfer iznenađenja.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Ivan Rakitic of Barcelona reacts during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Getty Images / Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Nagradno pitanje

Najveća bi bomba bila da Ivan Rakitić zaista ode iz Barcelone. Tada bi zacijelo pao hrvatski rekord plaćanja za nekog igrača, međutim unatoč svim medijskim nagađanjima zasad nema konkretnog pokazatelja da će se to doista i dogoditi.

Čak i portali s raznih strana svijeta, koji pod obvezno pune rubrike senzacionalnim najavama, ne nude obilje robe o hrvatskim reprezentativcima. Barem ne ovih dana. Stvari se tek zahuktavaju. U Italiji, očito nama vrlo bitnoj, prijelazni rok službeno počinje 2. srpnja. Nagradno bi pitanje moglo biti - hoće li veliki transfer prije napraviti netko od Hrvata vani ili će to učiniti Dinamo prodajom Danija Olma ili Dominika Livakovića?

Linker
23. travanj 2024 06:22