Slaven Bilić
 Reuters / Andrew Couldridge Livepic
NIJE SKRIVAO RAZOČARANJE

TEŠKI TRENUCI ZA BILIĆA Bit će pravo čudo ako 'preživi' brutalan raspored, ali je unatoč muci ostao velik: 'Frustrirajuće je...ali nemam primjedbi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2016. 23:29

Težak udarac pretrpio je West Ham Slavena Bilića u 12. kolu Premiershipa u londonskom derbiju protiv Tottenhama na White Hart Laneu. Jer vodstvo 2:1 držali su sve do 89. minute, kada se ukazao Harry Kane i s dva gola nanio 'čekićarima' sedmi ovosezonski poraz.

Bilić nakon susreta nije skrivao razočaranje.

"Jako smo razočarani jer je teško prihvatiti kada u 89. minuti vodite, a onda primite dva gola, to je jako frustrirajuće. Imali smo priliku zabiti treći, ali nismo uspjeli i tako riješiti utakmicu", rekao je Bilić.

Hrvatski trener objasnio je uvođenje Zaze i Fernandesa.

"Željeli smo nastaviti pritiskati i zato sam ih uveo. Pet minuta prije kraja željeli smo staviti još jednog igrača u vezni red kako bi zatvorili utakmicu, što je bio logičan potez, ali nije bilo suđeno.

Upitan je Bilić i za jedanaesterac iz kojeg je Harry Kane u sudačkoj nadoknadi zabio za konačnih 3:2.

"Vidio sam taj start i bio je penal. Bio je to jako pametan potez od Sona, naš igrač je uklizao i Son je samo čekao kontakt. Nemam primjedbi na odluku suca".

Ostao je tako West Ham na rubu do zone ispadanja sa 11 bodova iz 12 utakmica. A da stvari po hrvatskog trenera budu gore, predstoji im serija teških utakmica. Slijede dva okršaja protiv Manchester Uniteda, prvo u Premierligi pa Liga kupu, a zatim ogledi protiv Arsenala, Liverpoola...

"Znam da imamo jako težak raspored, ali pokazali smo da možemo pružiti dobre utakmice. Veliki je udarac što Reida (dobio crveni u završnici) neće biti neko vrijeme", zaključio je Bilić.

S obzirom na jako težak raspored i tešku situaciju u kojoj se West Ham nalazi Biluću predstoje jako teški trenuci. Hoće li klupski suvlasnici imati strpljenja? Ostaje za vidjeti...

Linker
20. svibanj 2024 17:43