Ronaldo
 REUTERS/Andrew Boyers / REUTERS
S NJIM JE SVE MOGUĆE

TEŠKO IH SREĆA MOŽE POMILOVATI DVAPUT Hoće li Cristiano Ronaldo i nakon SP-a u Rusiji ostati jedan od velikana koji nikada nisu slavili na SP-u?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. lipanj 2018. 15:34

Hoće li Cristiano Ronaldo i nakon Rusije ostati jedan od nogometnih velikana koji nikada nisu slavili na SP-u? Ne treba isključiti takvu mogućnost, Portugal, bez obzira na trijumf na Euru prije dvije godine, nije reprezentacija koja pretendira na svjetski tron, iako je Ronaldo igrač koji je istu spreman tamo dovesti.

Ipak, i Euro prije dvije godine su osvojili uz dozu sreće, teško je vjerovati da će ih pomilovati još jednom na način da odu do kraja, ali ako CR7 bude u formi, neće biti iznenađenje ako svoj četvrti nastup na završnici svjetskih prvenstava obilježi dobrim rezultatom.

Sjajne brojke

To mu je praktički i preduvjet za ulazak u konkurenciju za najboljeg igrača turnira koji mu je, kao i Messiju, vjerojatno i zadnja prilika da i po pitanju rezultata s Mundijala stane uz bok Peleu i Maradoni. U Kataru 2022. bit će mu 37 godina, s obzirom na njegove fizičke kapacitete neće biti iznenađenje ako i peti put nastupi na SP-u, ali pitanje je hoće li imati moći za predvoditi reprezentaciju do velikog rezultata.

Clive Rose/Getty Images
Getty Images

U Rusiji ovog ljeta bit će u naponu snage, malo zbog činjenice da ga je Zidane u završnici La Lige dozirao kako bi ga maksimalno iskoristio u utakmicama Lige prvaka, malo zbog samopouzdanja s kojim ovdje dolazi nakon što je u siječnju uzeo petu Zlatnu loptu, pa u svibnju i svoju petu Ligu prvaka u karijeri. Uz to, Ronaldo i statistički iza sebe ima vrhunsku sezonu, u 44 nastupa postigao je jednak broj golova, zabijao u prosjeku svake 84 minute što je učinak vrijedan respekta i divljenja.

Ipak, Portugal nije Real, Moutinho i William Carvalho nisu Kroos i Modrić, samim time i Ronaldo će imati puno teži zadatak da njegove kvalitete dođu do izražaja, ali ako se Portugalu poklopi kao što im se poklopilo u Francuskoj prije dvije godine, ako netko od novih lica zablista kao što je tada Renato Sanchez, onda ništa nije nemoguće. Naravno, i ako Cristiano Ronaldo očisti glavu od priča oko odlaska iz Reala koje ga posljednjih dana sigurno opterećuju.

Linker
06. svibanj 2024 10:42