CROPIX
TO NITKO NIJE OČEKIVAO

TEŽAK UDARAC ZA DINAMO Najveći talent ne želi karijeru nastaviti u Maksimiru: Otkrivamo detalje velikog transfera u Serie A koji je na pomolu

LOKOMOTIVA Direktor Božidar Šikić potvrdio je da nema ništa od prelaska Majera s Kajzerice u Maksimir
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. lipanj 2018. 16:24

Lovro Majer ne želi karijeru nastaviti u Dinamu! Mlad i nadaren nogometaš, naime, na izlaznim je vratima Lokomotive i karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u inozemstvu! Kako sad stvari stoje, Majer će otići u Italiju, Sampdoria je ponudila Lokosima 6,5 milijuna eura odštete i taj bi se transfer trebao realizirati u dolazećim danima.

- Razgovarao sam s Majerom i, kako sada stvari stoje, napušta Kajzericu, odlazi u inozemstvo, u Italiju. Odlazak u Dinamo nije mu u mislima i bude li Sampdoria isplatila dogovorenu odštetu, Lovro će preseliti na Apenine. I takav će rasplet, zapravo, biti najunosniji za naš klub jer će odšteta odmah sjesti na naš račun, a kad bi Lovro otišao u Dinamo, dogovorili bismo se o podjeli kasnijeg inozemnog transfera - rekao nam je Lokomotivin direktor Božidar Šikić.

Zagreb, 180518.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 36.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - HNK Cibalia.
Na fotografiji:  Lovro Majer.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Je li Majerova definitivna odluka da neće ići u Dinamo?

- Da, tako je odlučio! Mislim da griješi jer bi za njegov razvoj najbolje bilo ne preskočiti tu maksimirsku stepenicu, ali on odlučuje, ne mogu ga ja ni na što silom natjerati, mogu mu samo ponuditi iskren savjet. Svatko ima svoju glavu i odlučuje o svom životu.

Jeste li s Majerom razgovarali o razlozima zašto ne želi u Dinamo?

- To najbolje znaju Lovro i njegova majka, s njima sam razgovarao. Ne znam što bih vam rekao... Čujem da ljudi govore da Lovro ne želi u Dinamo jer su mu roditelji hajdukovci (Lovrin je otac Egon s otoka Ugljana pokraj Zadra, op. a.), ali to nema veze s istinom, to svakako nije razlog - kaže Šikić.

Majerov razvojni put je u omladinskim kategorijama bio sličan Pjacinu: bio je u Dinamu, pa je otišao u Dubravu, potom i u Trnje, da bi se skrasio na Kajzerici. Ni tada Majer nije želio o konkretnim razlozima zbog kojih je kao klinac otišao iz Dinama.

Zagreb, 100618.
Kristalna dvorana hotela Westin.
Svecana dodjela nagrade Trofej Nogometas u organizaciji HUNS-a i SN.
Na fotografiji: najbolji mladi igrac, Lovro Majer.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zadovoljavajuća svota

- Ne bih o tome, ali bilo je opravdanih razloga. Izabrao sam teži put, ali uvjeren sam da je za mene bio dobar i drago mi je da sam tako odlučio jer sam se izgradio i kao osoba i kao nogometaš. Shvatio sam da je nadarenost tek jedna mala potankost na putu prema uspjehu, treba strahovito mnogo raditi da bi se nešto napravilo - rekao nam je tada Majer i na konkretno pitanje želi li nakon Lokomotive otići u Dinamo Lovro je rekao sljedeće:

- Ne bih odgovorio na taj upit. Svi mi govore da bi bilo najbolje da odem najprije u Dinamo, ali vidjet ćemo što će biti. Ne mora uvijek odlazak u Dinamo biti jedini put u razvoju mladog hrvatskog igrača, sve je otvoreno, moguće su sve opcije. Odem li u inozemstvo, ne bojim se da ću nestati u igračkom smislu. Vjerujem u sebe, znam koliko vrijedim, koliko radim i kakva sam osoba, i siguran sam da ću se u svakom klubu izboriti za minutažu - govorio je Majer.

Krajem godine pisalo se da inozemni klubovi nude dvoznamenkastu milijunsku odštetu za Majera. Je li i Sampdoria ovih dana ponudila dvije znamenke?

- Ne! Može se svašta pisati i govoriti, ali kad dođe konkretna ponuda na klupsku adresu, onda se može realno razgovarati o transferu. Dakle, Sampdoria je ponudila 6 i pol milijuna eura, ta nas svota zadovoljava i ne bude li nekakvih iznenadnih prepreka, u sljedećih tjedan dana ovaj bi se transfer mogao realizirati - otkrio nam je Šikić.

Za koliko će sezona klupskog življenja biti dostatna ta Majerova odšteta?

- Za dvije godine. Bez problema ćemo živjeti i raditi sljedeće dvije godine, bez ikakvog financijskog stresa...

Lokomotiva, inače, s pripremama za novu sezonu starta 20. lipnja. U Dinamo se s posudbe vraća kapetan Ivan Šunjić, no ako ne dobije pravu priliku u pripremnom razdoblju, moglo bi se dogoditi da se krajem kolovoza vrati na Kajzericu na posudbu i opet odjene dres Lokosa.

- Šunjiću je najvažnije da igra i ne bude li se nametnuo Nenadu Bjelici, naša će mu vrata biti širom otvorena.

A što je s još jednim dinamovcem na posudbi, Dejanom Radonjićem?

- Ostaje na posudbi još jednu sezonu u našem klubu, ne dobije li i on ovih dana nekakvu ekstremno dobru ponudu iz inozemstva.

Dolazi li Hajdukov pričuvni vratar Ivo Grbić?

- Da, to je riješeno, Grbić dolazi na Kajzericu. Dovest ćemo možda još neke mlade igrače, ali sigurno je da novac od Majerova transfera nećemo trošiti na nekakva zvučna pojačanja. U odličnoj smo situaciji i opet možemo očekivati dobru Lokomotivu - govori Šikić.

Linker
07. travanj 2024 14:39