Foto: Boris Kovacev / CROPIX
PRAVDU DIJELE SUCI IZ ZAGREBA

TEŽAK UDARAC ZA HAJDUK! LETICA I JOŠ DVA IGRAČA PROPUŠTAJU VELIKI JADRANSKI DERBI? Prvi vratar Bijelih upitan i za veliko finale s Dinamom!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 18. svibanj 2018. 12:06

Prvi vratar Hajduka Karlo Letica ozlijeđen je i sigurno će propustiti utakmicu s Rijekom sutra na Rujevici, a po svemu sudeći teško da će se oporaviti i do finala Kupa s Dinamom u srijedu. Letica se ozlijedio na utakmici s Osijekom tijekom prvoga poluvremena kada je dobio udarac u koljeno.

Ležao je na travi, ali se ipak pridignuo i odradio susret do kraja. Čim je nešto s vratarom, odmah se pričuvni šalje na zagrijavanje, pa je tako i Hajdukov rezervni čuvar mreže Dante Stipica podignut s klupe i zagrijavao se do samoga kraja.

Budući da je Letica izdržao do završetka utakmice, nije se isprva sumnjalo da bi to trebalo zahtijevati stanku, no preporučeno mu je mirovanje, stoga će na vrata protiv Rijeke najvjerojatnije Stipica, a po svemu sudeći branit će i u finalu Kupa, dok će rezerva biti Ivo Grbić.

Zagreb, 060518.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Utakmica 33. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Karlo Letica, Castelo Branco de Cruz Anderson Emanuel.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Dolazi u reprezentaciju

U samoj završnici utakmice trener Željko Kopić dao je znak Letici da ode na korner koji je imao Hajduk, no znakom rukom je Letica pokazao da ne može, da bi kasnije, kada se zagužvalo na 25 metara od osječkih vrata, Letica ipak došao naprijed i bio u protivničkom šesnaestercu prilikom izvođenja novoga kornera. Poznato je da je ove sezone već postigao pogodak iz igre kada je zabio za pobjedu protiv Istre 1961 u sudačkoj nadoknadi istoga dana kada je španjolski sportski list Marca objavila da ga prati veliki Real Madrid te ga želi dovesti u svoje redove čime je ispričana jedna od ljepših sportskih priča u Hrvatskoj ove sezone. Tako će sada na vrata Stipica, koji je imao status prvoga vratara upravo do utakmice s Rijekom u prosincu kada je bio ozlijeđen, a branio je Letica koji je bio igrač utakmice u pobjedi obranivši i jedanaesterac Mariju Gavranoviću.

Nakon te utakmice Letica je zauzeo mjesto prvoga vratara i nije ga ispuštao, a nakon spominjanja Reala pojavili su se i neki engleski klubovi koji bi ga htjeli dovesti u svoj redove te je moguće da će se transfer dogoditi već ovoga ljeta, što bi značilo da je Letica možda odigrao posljednju službenu utakmicu za Hajduk.

S obzirom da bi se trebao oporaviti kroz 7-8 dana, nije upitno njegovo pojavljivanje na okupljanju reprezentacije, koja će se početi spremati za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 26. svibnja, a Karlo Letica je na popisu četiri golmana u momčadi Zlatka Dalića.

Hajduk bez tri igrača protiv Rijeke, pravdu dijele suci iz Zagreba!

Hajduk u zadnjem, 36. kolu Prve HNL gostuje u Rijeci. Trener Bijelih Željko Kopić zbog žutih kartona ne može računati na Tomu Bašića i Andre Fomitschowa te zbog ozljede na vratara Karla Leticu.

Utakmica se igra u subotu u 17 sati na Rujevici, glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba, a pomoćnici Ivica Modrić i Igor Krmar (oba iz Zagreba).

Četvrti sudac je Jerko Crnčić (Vrbovec), dopunski suci su Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina) i Ivan Vučković (Zagreb).

Delegat utakmice je Darko Kolesarić (Osijek), a kontrolor suđenja Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek). (SD)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
04. svibanj 2024 12:36