REUTERS
PRVI FAVORIT SVJETSKOG PRVENSTVA

TITE VEĆ POMALO ULAZI U LEGENDU Ocijenio je svakog svojeg igrača, a Neymar mu je 'iznad normale': 'Zaustavio je Modrića, ali bilo je i problema....'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. lipanj 2018. 10:12

Adenor Leonardo Bachhi, nama poznatiji kao Tite, upisao je novu pobjedu na klupi Brazila. I bio je jako zadovoljan. Ima i razloga, jer nakon 98 dana nogometu se vratio njegov čarobnjak, Neymar.

- Vratio se iznad normale, daleko iznad mojih očekivanja. Moram priznati, očekivao sam puno manje od njega, jer je dug bio proces oporavka - poručio je Tite na Anfieldu.

Nije brazilski izbornik htio staviti isključivo Neymara u prvi plan, istaknuo je kolektivnu važnost pobjede, ali jasno je da su svi nastavili pitati za Neymara.

- Imat će oscilacije, kako na utakmicama, tako i na treninzima. To će se dogoditi, nemojte stvarati golema očekivanja. Prije utakmice smo razgovarali, tražio je da igra drugo poluvrijeme, da bi to bilo bolje za njega. Ali, pobjeda je momčadska, nije pojedinačna. Istina je da je on poseban igrač, ali nije sam zaslužan za povratak. I Neymar je dio snažnog tima. Vrlo sam sretan zbog njega, ali i fizioterapeuta Ricarda Rose i Rafaela Martinija te dr. Rodriga Lasmara - kazao je Tite i potom iznio generalnu analizu susreta:

REUTERS/Andrew Yates
REUTERS

- Visoka razina igre, vrlo visoka tehnička kvaliteta obiju momčadi. Kada vidite Modrića, Neymara, Coutinha i ostale, spektakl je zajamčen. Imali smo i poteškoća u igri, s obzirom da i Hrvati znaju brzo izaći u protunapad, a mi stojimo visoko. Međutim, to je naša ideja nogometa i stoga smo ponekad u opasnosti..

Mogu li Coutinho, Willian i Neymar igrati zajedno?

- Moram imati opažanja, ali i statističke podatke koji pružaju sekundarnu analizu.Coutinho je igrač mogućnosti, Willian radi jako dobro, a Neymar se sjajno vratio. Fernandinho? Zaustavio je Modrića, ali bilo je i problema.

Kakav je bio Danilo na desnom beku u ulozi zamjene za Alvesa?

- Imao je veliku slobodu i golemu minutažu. Obrambene zadaće savršeno je odradio. Casemiro? Ako se igra s momčadi koji ima taktičku kvalitetu da zadrži loptu, onda je jako potreban za razgrađivanje. Paulinha treba oprezno dozirati, najviše je igrao u posljednje dvije sezone. Willian? On je poseban, sasvim drukčiji. Složio sam jedan video o sposobnostima najboljih igrača. Rekao sam mu: Znaš li što bih učinio da sam protivnik i igram protiv tebe? Na kraju videa ću ti pokazati, ha-ha... Repertoar mu je strašan. Ima udarac, dribling, brzinu, kombiniranu igru i reposjed. On je jednostavno drugačiji igrač - zaključio je Tite.

Linker
03. svibanj 2024 15:30