Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
DOBRODOŠLI NA ZIMSKI MERCATO

TKO OVO NE BI VOLIO ZNATI UNAPRIJED! Razbacivanje milijunima može početi: Pogledajte impresivnu listu najzvučnijih mogućih transfera ove zime

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 02. siječanj 2017. 12:37

Zimski prijelazni rok klubovi koriste za popravak nastale štete, a veliki transferi u pravilu se događaju na ljeto. Međutim, pojavom novog globalnog igrača na tržištu, Kineza, sve se stubokom promijenilo i brojke lete u nebo.

Već prije službenog početka prijelaznog roka dogodila su se tri transfera koja ulaze u zimskih TOP 10. Onaj Tevezov od 84 milijuna eura ukupno je šesti po vrijednosti svih vremena. Oscar je samo tri dana bio na vrhu sa 60 milijuna, a da i europski klubovi imaju što reći pokazuje prelazak Juliana Draxlera za 42 milijuna eura iz Wolfsburga u PSG. Inače, donedavno je rekord držao Fernando Torres, njegov odlazak iz Liverpoola u siječnju 2011. Chelsea je platio 58,5 milijuna eura.

-----------------------------------------------------

Donosimo pregled 10 najzvučnijih mogućih transfera ove zime:

1. James Rodriguez. Cijena - 70.000.000 €

Svakako najveće ime koje se našlo u glasinama oko mogućeg transfera. Izgubio je poziciju u Real Madridu, ali 25-godišnjak je itekako zanimljiv eskponat. Manchester United i Juventus htjeli bi vidjeti Kolumbijca u svojim redovima, no nedavno je njegov agent rekao kako će James ipak ostati u Kraljevskom klubu.

2. Anthony Martial. Cijena - 32.000.000 €

Francuz je dolaskom Josea Mourinha izgubio poziciju u Manchester Unitedu, a čini se i strpljenje. Premda mu Portugalac savjetuje kako se treba ugledati na Mhitarjana i naporno raditi, 21-godišnjak bi najradije izabrao odlazak. Sevilla je već poslala ponudu, a mladog Francuza želi i Slaven Bilić u West Hamu.

3. Axel Witsel. Cijena - 20.000.000 €

Belgijanac je koketirao s Juventusom još proteklog ljeta, ali ostao je u Zenitu. Ugovor s ruskim klubom veže ga do ljeta, pa bi mogao napustiti grad na rijeci Nevi. No, Juventus bi mogao izvisiti, naime, u igru se uključio Shangai SIPG. Kinezi misle ozbiljno i 27-godišnji veznjak će po svemu sudeći u Kinu za 18 milijuna eura godišnje plaće.

4. Diego Costa. Cijena - 45.000.000 €

Preporođeni brazilski Španjolac vodi Chelsea prema naslovu prvaka i teško je povjerovati kako bi ga se engleski klub ovog siječnja odrekao. Nedavno je čak u eter odaslana vijest kako 28-godišnji napadač produžiti vjernost sadašnjem klubu. Možda ponuda Tianjin Quanjiana od 80 milijuna eura sve promijeni.

5. Darijo Srna, cijena - 4.000.000 €

Negdašnji kapetan Hrvatske mogao bi u jesen svoje karijere postati članom Barcelone. Katalonski div traži desnog braniča i 34-godišnji Metkovac im je jedan od najozbijljnijih kandidata. Međutim, Katalonci nude premalo Srni i trenutačno se čini kako od posla ipak neće biti ništa. No, daleko je kraj siječnja.

6. Timothée Kolodziejczak. Cijena - 7.000.000

Stoper Seville velika je želja Borussije M. Ni u aktualnom pobjedniku Europske lige nemaju ništa protiv rastanka, pregovori su ušli u završnu fazu i pitanje je samo detalja i trenutka kada će 25-godišnji poljski Francuz promijeniti sredinu. Borussiji treba dobar stoper, a Timothée Kolodziejczak to svakako jest.

7. Stevan Jovetić. Cijena - 12.500.000 €

U Interu protekle jeseni skupljao je mrvice od minutaže. Stoga bi i crnogorski kapetan želio promijeniti sredinu, Schalke je prvi poslao ponudu, ali nije jedini. Fiorentina bi ga rado vratila u svoje redove. Vjerojatno ni u milanskom klubu ne bi imali ništa protiv da se riješe igrača koji je u drugom planu, a puno ih košta.

8. Holger Badstuber. Cijena - 3.000.000 €

Najveći pehist u nogometu jesenas, premda nije bio ozlijeđen, nije dobivao šansu u Bayernu. Ugovor mu ionako istječe sljedećeg ljeta, a Bavarci nisu pokazali namjeru ponuditi mu novi. Sjetio ga se, pak, Pep Guardiola, koji bi ga htio vidjeti u Manchester Cityju. Vjerojatno bi 27-godšnjeg stopera koristio kao džokera.

9. Marcelo Brozović. Cijena - 50.000.000 €

Nedavno je produžio ugovor s Interom uz puno bolje uvjete i odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura. Upravo tolika ponuda sletjela je iz Kine od novog prvoligaša Tianjin Quanjiana, kojem očito novac ne predstavlja nikakav problem. Brozovićeva plaća dosegnula bi osam znamenaka, ali za sada od posla nema ništa.

10. Nikola Kalinić: Cijena: 45.000.000 €

I Solinjan je dobio basnoslovnu ponudu iz Tianjin Quanjiana. Prvo je Fabio Cannavaro, trener novog superligaša, ponudio 40 milijuna Fiorentini za hrvatskog napadača, potom je dodao još 5, a Kalinić bi godišnje trebao zarađivati 10 milijuna €. Međutim, hrvatski napadač, barem zasad, nije zainteresiran.

Linker
16. rujan 2024 17:28