Damir Krajač / Cropix
JURČIĆ SANJA LP

'Toliki sam optimist da gubim osjećaj realnosti. Nećemo biti kanta za napucavanje...'

U Makedoniji sam razgovarao s Mitreskim, koji igra u Interu iz Bakua. Tamo igra Mpenza, žele dovesti Hleba. S njima se možemo sastati... Ima 'mina’ na koje možemo naletjeti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. lipanj 2011. 21:55

Dinamov trener Kruno Jurčić u srijedu se s dijelom stručnog stožera pojavio u maksimirskoj press-loži.

- To je stručni stožer koji sam želio - kazao je Kruno u društvu Tomislava Rukavine, Damira Krznara i Zvonka Komesa.

Za početak trener je kazao da bitnih problema s ozljedama na početku priprema nema. Moralesa bole leđa i vježba po posebnom programu, Sylvestr ima žuljeve, a Lončarić crijevnu virozu, ali već će danas trenirati na Rogli. Tomislav Barbarić trenira sa smanjenim intenzitetom zbog operacije koljena koju je obavio na kraju prošle sezone.

- Na Roglu ide i Igor Bišćan, koji je u procesu rehabilitacije. S obzirom da nitko iz stručnog stožera ne ostaje u Zagrebu, ide s nama da ga što prije osposobimo. Nezahvalno je kazati kad će biti spreman za povratak - kazao Jurčić. Bišćan će i nositi kapetansku vrpcu, zamjenik je Milan Badelj, a treći kapetan je Sammir.

A kako je zadovoljan s ovim što je do sada vidio kod pojačanja Krstanovića, Leke i Alispahića?

- Tek sam odradio dva treninga pa ne mogu iznositi prevelike analize. Pojačanja su u svakom slučaju.

Onda je s novinarima popričao Zvonko Komes, kondicijski trener Modrih, ali još uvijek i reprezentacije Švicarske.

- Ako mogu usporediti Bayern i Dinamo na prvim treninzima, onda bih rekao ovako: Bayern starta pred 10 tisuća gledatelja i 250 novinara. Ali bez obzira na to, imao sam motiv za povratkom. Zadovoljan sam, imam veliku ambiciju pronaći one elemente u momčadi da po zamislima trenera Jurčića stignemo do razine koja bi nam mogla osigurati pravi europski rezultat, igranje u Ligi prvaka - kazao je Komes.

Novi član stručnog stožera je i Damir Krznar koji se nakon dugo godina vratio u plavi klub.

- Kruno je o meni razmišljao i u onom svom prvom mandatu. Ali osim što su mjesta bila popunjena, niti ja nisam još bio u fazi u kojoj sam sada. U međuvremenu sam dobio odličan trenerski impuls u Zaprešiću, imao sam veliku sreću da sam bio uz Iliju Lončarevića koji me doveo na razinu da sad mogu biti pomoćnik Jurčiću u Dinamu, a jasno, zahvaljujem i klubu koji mi je pružio šansu da se dokažem i pridonesem nečem velikom - kazao je Krznar.

Tu je naravno i Tomislav Rukavina koji je bio pomoćnik Jurčiću u prvom mandatu.

- Jako mi je drago što je tu Krznar s kojim sam se uvijek dobro slagao, uostalom, obiteljski smo prijatelji.

Priču je završio je trener Jurčić. Pitali smo je li ova momčad sposobna plasirati se u Ligu prvaka?

- Meni je teško o tome razgovarati. Ja sam toliki optimist da možda gubim osjećaj realnosti. Prvo, vjerujem u sebe. Zatim u energiju svih ljudi oko mene. Ona generacija koja je igrala 1997. imala je sreću što smo svi bili s istog područja, s istim ili sličnim životnim navikama. Bilo nas je lakše ukomponirati. Sada je to teže napraviti, jer imamo igrače s različitih strana svijeta, s raznih govornih područja. Tu je najveća razlika između te dvije generacije.

Koga bi Kruno želio u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Ligu prvaka?

- Nećemo gatati. Na popisu ima neugodnih protivnika. Mi smo na 'prvu loptu’ skloni podcjenjivanju. Kad sam bio u Makedoniji razgovarao sam s Mitreskim, koji igra u Interu iz Bakua. Tamo igra Mpenza, a sad žele dovesti Aleksandra Hleba. S njima se možemo sastati 12. srpnja. Ima raznih 'mina’ na koje možemo naletjeti. No, mi moramo vjerovati u sebe i zauzeti čvrsti gard!

Neki kažu da je bolje za Dinamo da igra Europsku ligu, jer će u Ligi prvaka biti 'kanta za napucavanje’?

- Zanima me Liga prvaka i nećemo biti kanta za napucavanje!

Linker
22. rujan 2024 18:23