Luka Gerlanc / CROPIX
SLOVENAC U PROBLEMIMA

Tomečak preko noći napustio Rijeku i razočarao Keka: 'Otišao je bez moje dozvole!'

Nedavnim odlaskom Leovca, Tomečak je preuzeo lijevu stranu, a sada slovenski strateg mora pronaći novo rješenje
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 29. kolovoz 2015. 17:42

Dan uoči ogleda s Osijekom redove riječkog prvoligaša napustio je Ivan Tomečak i prema neslužbenim informacijama 25-godišnji Zagrepčanin karijeru će nastaviti u redovima ukrajinskog Dnjipra. Prošlosezonski finalist Europske lige krajem prošle sezone bio je zainteresiran za Marina Leovca, no na Kantridi su odbili početnu ponudu. U posljednjim danima prijelaznog roka stigla je nova, ali ovaj put za Tomečaka, koja nije odbijena.

'Klub je dobio ponudu koja aktivira Tomečakovu izlaznu klauzulu (milijun eura) i tu nije bilo prostora za pregovore' - izjavio je pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance, koji nije želio govoriti o kojem se klubu radi.

'Pričekali bi s objavljivanjem pojedinosti nekoliko sati dok sve ne bude formalizirano' - pravdao se Mance, no čekati nije htio trener Rijeke Matjaž Kek, koji je ne skrivajući nezadovoljstvo zbog odlaska Tomečaka obznanio vijest dana na Rujevici.

'Tomečak je otputovao bez mog dopuštenja. Znao sam da se nešto sprema, ali nisam bio uključen niti se mene nešto pitalo. Mislim da je moja titula menadžer u klubu izgubila je smisao. Tomečak je jučer (petak) odradio treninga ušao u kadar za prvi sastav, a dan prije utakmice bez moje dozvole napustio momčad. Ponavljam bez moja, ali s dozvolom Kluba, a s obzirom na to na kakav sam način saznao za odlazak Tomečaka, mislim da sam ja od sada samo trener' - smireno, ali prilično razočarano izjavio je Kek koji dan uoči utakmice s Osijekom ima nepokriveni lijevu stranu posljednjeg reda obrane.

'Na neki način drago mi je da je ta trakavica napokon okončana, ali za sve detalje pitajte u klubu jer ja s ničim nisam upoznat' - izjavio je Kek na uobičajenoj konferenciju uoči ogleda s Osijekom.

'Vjerojatno je u pitanju novi angažman, ali to morate pitati ljude iz kluba' - izjavio je Kek, nakon čega je ekspresno pred novinare izašao Mance. Uz škrte informacije o Tomečaku, Mance je najavio i dolazaka nove akvizicije kojom će Rijeka pokriti rupu na mjestu lijevog beka.

Linker
07. svibanj 2024 02:37