Tomislav Ivković
 Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
NEZADOVOLJNI TRENER

TOMISLAV IVKOVIĆ DANAS VODI SVOJU POSLJEDNJU UTAKMICU U SLAVEN BELUPU? 'Serija Gruntovčani nije napravljena bez veze, nije izmišljena...'

Hoće li Tomislav Ivković danas možda posljednji put voditi koprivničku momčad s klupe?
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. svibanj 2018. 19:25

Tomislav Ivković je na odlasku iz Slavena Belupa. Tako glasi informacija koja se proširila Koprivnicom. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Ivković je rekao da s upravom nije razgovarao oko daljnje suradnje, a s krajem sezone mu istječe postojeći ugovor.

- Malo mi je čudno da nitko nije razgovarao sa mnom. Ja sam trebao sam otići prije nekoliko tjedana, ali nisam otišao iz respekta prema klubu. Nisam htio dovesti klub u neželjenu situaciju četiri kola prije kraja. Nismo uspjeli sjesti, dogovoriti se, napraviti plan i program onog što se pričalo kad sam dolazio - rekao je Ivković.

Iz Slavena Belupa su već ranije poručili da će o sudbini trenera odlučivati uprava na sljedećoj sjednici, neki novi službeni stav jučer nije bilo moguće dobiti. Direktor Zvonimir Šimunović samo je kazao kako nema komentara kad smo ga upitali za komentar trenerova odlaska.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Teško naći vremena

- Ljudi koji su u upravi imaju i svojih obaveza, na visokim su funkcijama. Teško je naći vremena, teško je to sve posložiti, nije baš jednostavno. Ne bih ja sad ušao u analizu, nije vrijeme, a neću je nikad ni raditi. Jer ja kad odem iz jednog kluba, onda je to za mene završena stranica. Definitivno da je moj ostanak upitan, jer smatram da je trebao biti riješen puno prije.

Biste li vi željeli ostati sljedeće sezone?

- Ma nebitno je što ja hoću. Kad bismo sjeli, razmijenili razmišljanja, i vidjeli gdje i što, onda bismo tek mogli razmišljati jesmo li na istoj valnoj dužini. Rekao sam već prije da neke stvari nisam napravio jer ja nisam bio ja, ali o tom-potom. Vidjet ćemo je li informacija točna, samo kažem da nije bilo razgovora, da je čudno da ga nije bilo, i da nije slučajno da to sada izlazi u javnost. Ja znam tko je dao informaciju, koji ju je igrač dao. E dok god bude tako, onda će biti ista priča, tko god bio trener.

Kako gledate na svoje razdoblje u Koprivnici?

Veća ulaganja

- Kad sam došao, svi su drhtali. Samo su rekli da spasim klub od ispadanja, da je primarni cilj ostati u ligi. Moja razmišljanja su uvijek bila da lovim onog prvog ispred sebe. Došli smo u jednu fazu da smo izgledali dobro, imali smo glavu i rep kao u većini utakmica. Sve u svemu, bila je mirna sezona, bez stresova. Neki igrači su iskočili i dobili šansu koju vjerojatno nisu ni sanjali, ali njihovom zaslugom, ne mojom. Igralo je više igrača iz škole nego inače. Jesam zadovoljan, ali i nisam. Ja se ne mogu zadovoljiti sa sedmim mjestom, jer mi je glupo razmišljati na način da budem zadovoljan u nekoj komotnoj situaciji.

Ivković je na kraju rekao:

- Ovo je sportski grad, ali sve strukture moraju uložiti puno više. Ali serija Gruntovčani nije napravljena bez veze, nije izmišljena...

Linker
27. travanj 2024 22:06