Drago Sopta / CROPIX
ZAGREB GA ODUŠEVIO

Tonel: Očekivao sam da će mi u Dinamu biti dobro, ali baš toliko, ne...

Stigao sam dosta neočekivano, sve se to odvijalo jako brzo, a da, iskreno govoreći, nisam previše znao o svojoj novoj životnoj destinaciji, kazao je Portugalac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2010. 12:00

Božićni i novogodišnji blagdani pokrenuli su u Dinamu , kao i u ostalim našim klubovima, veliki migracijski proces; odlazak brojnih inozemnih trupa na odmor u svoje rodne krajeve. Jedan od njih je i branič Tonel , nekadašnji igrač lisabonskog Sportinga koji je upisao dva nastupa za nacionalnu vrstu Portugala. Kao takav nije dugo trebao čekati poziv portugalskih kolega, čini se kako ga zbog prijašnjih zasluga, ali i brojnih pohvala iz Hrvatske, nisu zaboravili. Zanimalo ih je kako se snašao, kakve dojmove nosi prilikom prvog povratka u zemlju i, u konačnici, kaje li se zbog odlaska u Dinamove redove?

- Bez ikakve sumnje mogu reći da sam povukao pravi potez i nadam se da ću opravdati velika očekivanja svoje nove okoline - kazao je Tonel, te nastavio:

- Stigao sam dosta neočekivano, sve se to odvijalo jako brzo, a da, iskreno govoreći, nisam previše znao o svojoj novoj životnoj destinaciji. Prvi i osnovni razlog bilo je nezadovoljstvo minutažom u Sportingu, no sada, nakon pet mjeseci, mogu reći da su Dinamo i grad Zagreb debelo nadmašili moja očekivanja. Očekivao sam da će mi biti dobro, ali baš toliko, ne...

Igra stalno, gotovo u ritmu svakih pet dana, a momčad gura jako dobro, i to je ono što ga najviše zadovoljava.

- Imamo vjerojatno najbolju momčad u Hrvatskoj, a to će potvrditi i tablica, te pet bodova prednosti pred najvećim rivalom Hajdukom, koji također ima jako dobru momčad. Uspio sam zabiti i tri pogotka - pohvalio se Tonel portugalskim novinarima.

Za kraj je 'isporučio’ anegdotu kojom je dobio, kako kaže, definitivnu potvrdu o ispravnosti dolaska u Dinamo...

- Nakon slijetanja u Lisabon naletio sam na aerodromu na bivšeg braniča Benfice, Geralda Alvesa, koji mi se požalio kako je teška situacija u Rumunjskoj i njegovom klubu Steaui. Tada sam još jednom shvatio koliko sam dobio dolaskom u Dinamo.

Linker
27. travanj 2024 11:27