Damir Krajac / CROPIX
BORBA NAVIJAČA

Torcida i BBB: 'Ne dajmo im povoda za jačanje represije nad navijačima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2013. 11:54

Ove nedjelje je na rasporedu najveći hrvatski derbi, onaj između Dinama i Hajduka , ali i dalje je glavna tema razgovra 'vaučerizacija'. Iz Dinama su poručili kako navijači Hajduka neće moći na južnu tribinu ukoliko im se ne dostavi popis svih onih koji su se prijavili za utakmicu preko vaučera, dok će na zapadnu tribinu moći samo članovi kluba.

Udruga "Naš Hajduk" i Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo" poslali su zajedničko priopćenje na tu temu.

'Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo i Udruga Naš Hajduk pozivaju sve navijače Dinama i Hajduka koji će u nedjelju pohoditi Maksimir na korektno navijanje i zajedništvo.

Jači smo od onih koji žele pažnju skrenuti s ključnih tema i boljki korumpiranog nogometa u Hrvata, a koji služi kao poligon za obiteljski posao jednog čovjeka. Nogometni moćnici i njihovi poltroni, koji na žalost uključuje i represivni aparat, prevršili su svaku mjeru i vrijeme je da im pokažemo da ih više ne želimo u našem nogometu.

Svima je poznato da će brojni navijači Hajduka u Zagreb doputovati bez famoznih vaučera te će svoje mjesto potražiti na tribinama koje nisu predviđene za gostujuće navijače. Ne dajmo povoda za jačanje represije nad navijačima i nepotrebne javne psihoze. Pokažimo im svojim dolaskom i navijanjem kako ne mogu uništiti jedinu glasnu oporbu kriminalu iz svečanih loža hrvatskih stadiona. Ne nasjedajmo na provokacije, budimo dostojanstveni i ne dozvolimo da nas koriste za dizanje moralne panike.

'Vaučerizacijom' tribina klubovima i policiji, a posebno uzurpatorima nogometa, omogućilo se slaganje listi nepodobnih. Primjer su popisi u rukama redara zagrebačkog Dinama, koji u najvećem dijelu sadrže osobe koje nemaju nikakve pravomoćne kazne. Takvo stvaranje pravnog i drugog kaosa u interesu je onih koji su od nogometa napravili unosan privatni posao, a one zbog kojih se nogomet i igra - navijače - tretiraju kao građane drugog reda. Upravo oni onemogućavaju da obitelji s djecom ili bilo koji navijači koji nisu po njihovom ukusu dolaze na utakmice i vesele se igri koja odavno, na žalost, više nema veze sa sportom.

Ljudska prava ne prestaju na vratima stadiona! Nek nas zajedništvo kojim je stvarana naša Domovina vodi i u borbi protiv uzurpatora hrvatskog sporta.'

Linker
18. rujan 2024 16:19