U NEDJELJU NAJVEĆI DERBI

Torcida: 'Neće nama Mamić i Jovanović odlučivati tko smije doći u Zagreb!'

Dinamo traži da mu se popis navijača Torcide dostavi već do sutra...
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. studeni 2013. 13:16

Mamićev Dinamo će sljedećeg vikenda nastojati na sve moguće načine spriječiti da navijači Hajduka dođu u Maksimir i podrže svoj klub. Pitanje je samo, hoće li mu navijači Hajduka to dopustiti - stoji na početku priopćenja koje je sinoć na svojoj Facebook stranici objavila Torcida.

Veliki nogometni derbi Dinamo - Hajduk na rasporedu je sljedeće nedjelje u 15 sati, a prema odluci koju je nedavno donio Hrvatski nogometni savez, gostujući navijači utakmice mogu pratiti na tribinama namijenjenima njima samo ako klub koji gostuje prethodno dostavi imena svih navijača koji žele doći na utakmicu. Nakon toga bi oni trebali dobiti vaučere za ulaznice. No, sve navijačke skupine bojkotiraju tu HNS-ovu odluku na način da gostujuću tribinu ostave praznom te pojedinačno kupe ulaznice i smjeste se na “običnim” tribinama. Kako tvrdi Torcida u svom priopćenju, Dinamo sada traži da se popis s navijačima koji žele doći na derbi dostavi već do sutra, pet dana prije susreta.

“Neće nama Mamić, Jovanović i Dinamo odlučivati tko može doći u Zagreb na dan utakmice, a tko ne može. KN Torcida neće preuzimati vaučere za Maksimir, a isto očekujemo i od svih navijača Hajduka.”, piše dalje Torcida, pozivajući pristaše “bijelih” da “u što većem broju, sami i neorganizirano, dođu u Zagreb na utakmicu”.

Torcidaši čak kažu da imaju informaciju da će policija na naplatnim kućicama u Lučkom zaustavljati sve osobe iz Dalmacije i zabranjivati im ulaz u Zagreb. “Očekujemo od svih vas da iskoristite ovu informaciju na najbolji mogući način.”, piše dalje u priopćenju.

Na kraju je Torcida zaključila kako od “raznih udruga za zaštitu ljudskih prava ne očekuje da reagiraju na ovakav oblik diskriminacije”.

“Oni će ovakvo postupanje policije prihvatiti sa smiješkom.”, smatraju torcidaši, a piše Slobodna Dalmacija.

Linker
21. rujan 2024 04:35