Vladimir Dugandžić/Cropix
BALAKOV O NAVIJAČIMA

'Torcide se ne plašim! Oni razumiju nogomet i znam da će znati podnijeti i neuspjehe'

'Igračima kapu dolje! Odlično rade, na utakmici su pokazali kvalitetu i volju, što je jako važno. Zadovoljan sam jer smo odradili i neke taktičke stvari na kojima smo vježbali'
Piše: Mario VelićObjavljeno: 26. lipanj 2011. 13:57

Iako je pred njegovom momčadi pala Sloga iz Uskoplja, BiH trećeligaš, trener Hajduka Krasimir Balakov ipak je bio zadovoljan, spreman na razgovor i šalu. Njegovi su igrači, umorni od napornih priprema, i na utakmicu su krenuli nakon treninga, pa s obzirom na sve okolnosti, Balakov igračima skida...

- Kapu dolje! Treniraju dobro, odlično rade, na utakmici su pokazali kvalitetu i volju, što je jako važno. Zadovoljan sam jer smo odradili i neke taktičke stvari na kojima smo vježbali, a koje su igrači brzo usvojili. Imamo još dvije utakmice na kojima ćemo raditi i na drugim stvarima, ali taktika i filozofija igre će, vjerujem, na koncu biti usvojeni sto posto. Dobro je da smo pobijedili radi sigurnosti, iako mi uspjeh u pripremnim utakmicama nije previše bitan. Taktički i trkački moji su momci izgledali dobro, znam da su im noge teške pa sam im savjetovao da “rade glavom”, neka tako nadvladaju umor - govori Balakov.

Pokazala je utakmica, iako s nejakim protivnikom, i neke probleme u igri Hajduka. Gotovo su svi napadi išli preko lijeve strane Bijelih, tek je u drugom dijelu i desnu oživio Tomasov. Obrana se nije pokazala najčvršćom kod prekida, triput su “opasno živjeli”, jedini gol primili su nakon kornera.

- Do sada nismo ni radili na napadačkim akcijama, na treninzima je glavna igra u obrani, tako da me taj dio ne zabrinjava. Isto vrijedi i za prekide, želim da kod udaraca iz kuta ne čuvamo “čovjek čovjeka”, nego stojimo u zoni. Naravno da će trebati igračima vremena da to usvoje. Ima vremena da sve korigiramo, to nije problem. U pripremama se može griješiti, sada je vrijeme da činimo pogreške, ali želim da ih bude manje kada počne sezona. Lijeva strana? Kad usvojimo obranu i igru bez lopte, radit ćemo i na napadu. Što se mene tiče, neka igramo i u prvenstvu samo preko lijeve strane ako ćemo pobjeđivati - jasan je Balakov.

Posebno tople rečenice u njegovu izlaganju zaslužili su navijači. Opet je Balakov bio oduševljen njihovim dolaskom, zna da su prošle sezone znali činiti pritisak na momčad zbog loših rezultata, no nada se da se to neće dokazati dok je on za kormilom kluba.

- Oni su specifičnost Hajduka, ne mogu razmišljati o Torcidi nego pozitivno. Istina je da imaju tu vrelu južnjačku krv te zaista razmišljam o njima kao o 12. igraču. Nemamo ih se zašto plašiti, oni razumiju nogomet te sam siguran da će zato znati podnijeti i eventualne neuspjehe ako vide da je igrač na terenu dao sve što može - objašnjava Krasimir Balakov.

Linker
23. rujan 2024 17:31