Reuters
VRBOVANJE IGRAČA

Tottenham će zbog Luke Modrića prijaviti Chelsea i Manchester United FIFA-i?

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 12. lipanj 2011. 11:55

Ne prestanu li medijskim špekulacijama puniti glavu Luki Modriću, iz Tottenhama su premierligaške rivale Chelsea i Manchester United spremni prijaviti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA).

U londonskom klubu smatraju da dva najbolja engleska kluba ne igraju po pravilima kad je njihovo zanimanje za hrvatskog veznjaka u pitanju. Predsjednik kluba Daniel Levy stoga im je jasno i glasno zaprijetio prijavom FIFA-i, koja brani direktno vrbovanje igrača pod ugovorom, bez službeno poslane ponude ili nakon njezina odbijanja.

- Ako klubovi veličine Manchester Uniteda ili Chelseaja ponude Luki nogomet u Ligi prvaka i veliku plaću, morate biti naivni da ne pomislite kako će mu to zavrtjeti glavu. No, predsjednik me uvjerio da ne želi ovog ljeta prodati niti jednog igrača ni pod kojim okolnostima. Zato je u redu da svima poručimo kako nismo sretni nepoželjnom pozornišću i neprekidnim šprekulacijama oko Lukina odlaska – rekao je trener Tottenhama Harry Redknapp nastavivši:

- Rekao sam nebrojeno mnogo puta da je Modrić nezamjenjiv, te da bi totalna katastrofa bila pustiti ga da ode. Moramo jačati momčad za sljedeću sezonu želimo li se boriti za Ligu prvaka a ne slabiti je. Svi naši izravni konkurenti, koji su prošlu sezonu završili ispred nas, jačaju svoje momčadi.

- Trebaju nam još trojica vrhunskih igrača za velike stvari. Znam da takve nije lako pronaći i da oni nisu jeftini, ali moramo se kretati u tom pravcu ako smo klub s ambicijom . Također, moramo prorijediti momčad prodajom nekih igrača – zaključio je Redknapp.

Chelsea za Neymara daje 30 milijuna funti, želi još Modrića i Sancheza

Prema pisanjima talijanskih medija koja prenosi britanski Telegraph, 19-godišnji brazilski nogometaš Neymar jedan je od triju najvećih Chelseajevih želja za ovoljetni prijelazni rok.

Za napadača brazilskog Santosa, koji u ovom trenutku figurira kao najveće nogometno blago izvan Europe, klub sa Stamford Bridgea, prema istim izvorima, spreman je platiti odštetu od 30 milijuna funti, te mu ponuditi mjesečnu plaću od 70.000 funti.

Neymar, koji je na meti mnogih ponajvećih europskih klubova, među kojima je i Real Madrid, zasad izjavljuje kako bi najradije odradio sezonu do kraja godine u Brazilu. Uskoro ga, u srpnju, očekuje nastup s brazilskom reprezentacijom na Copa Americi u Argentini.

Telegraph piše da Roman Abramovič ima cilj ove godine dovesti tri željena pojačanja. Osim Neymara preostala su dvojica hrvatski veznjak Tottenhama Luka Modrić te čileanski napadač Udinesea Alexis Sanchez.

Linker
05. listopad 2024 21:27