Dan Mullan/Getty Images
FILMSKI SCENARIJ

TRAGIČNA PRIČA HEROJA EURA Njegov otac u zatvoru služi kaznu zbog ubojstva suspruge

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 17. srpanj 2016. 16:29

Eder je postigao najvažniji gol u povijesti portugalske reprezentacije, onaj koji je Portugalu donio naslov prvaka Europe.

Portugalski mediji raspisali su se o svojem heroju, koji je do Eura bio relativno nepoznat široj javnosti. 28-godišnji Eder rođen je u Gvineji Bisao, ali je odlučio nastupati za Portugal.

Do sada nije imao posebno zapaženu nogometnu karijeru, ali njegova životna priča bila bi sjajan scenarij za film.

Za portugalsku televiziju Eder je ispričao da se njegov otac trenutačno nalazi u zatvoru u Engleskoj, gdje služi kaznu od 16 godina zatvora zbog ubojstva supruge.

- Otac mi je u zatvoru otkad sam imao 12 godina. Nakon smrti maćehe, on je optužen za njeno ubojstvo. Otkad sam počeo zarađivati, odlučio sam da ću ga otići posjetiti u Englesku. Htio sam to napraviti svaki puta kad sam na odmoru. Eder je imao problema i prije očeva uhićenja. U Portugal je stigao kao dijete iz bivše portugalske kolonije i nakon kratkog vremena otišao s roditeljima u Coimbru.

- Tamo sam odrastao. Osjećao sam se tužno i napušteno. U isto vrijeme to mi je iskustvo pomoglo da budem ono što sam danas. Upoznao sam puno prijatelja i to je bilo vrijedno životno iskustvo za mene - rekao je portugalski nogometaš, koji nije želio otkriti detalje ubojstva koje je njegov otac počinio.

Samo je naveo da ima još dvije sestre te da bi otac uskoro trebao izaći iz zatvora.

Linker
25. travanj 2024 06:18