StoryEditor
 New Press Getty Images
NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO

TRAGIČNA SMRT BIVŠEG PREDSJEDNIKA REALA UZROKOVANA KORONAVIRUSOM DOBILA BIZARAN NASTAVAK 'Izgubili smo trag, ne znamo gdje je lijes moga oca...'

Autor: Slaven AlfirevićObjavljeno:30. ožujak 2020.

Priča je bizarna i tužna, čovjek da se smrzne, ali i to se događa, i to bogatašima u ova doba korona ludila, piše Slobodna Dalmacija.

I bogati plaču...

Lorenzo Sanz junior, istoimeni sin pokojnog bivšeg predsjednika Real Madrida umrlog prije neki dan u 76. godini od posljedica korona zaraze, u tv-emisiji u Španjolskoj otkrio je istinu:

- Izgubili smo trag gdje je lijes s truplom moga oca...

Nevjerojatno, ali istinito. Lorenzo, jedan od sinova pokojnog predsjednika ispričao je kako mu je truplo oca trebalo biti kremirano još 24. ožujka, ali:

- Izgubio se lijes, prvotna ideja bila je da se kremira u utorak, ali je ceremonija otkazana zbog kolapsa madridske mrtvačnice, toliko posla, toliko leševa za spaljivanje... Prebacili su nas sa centralnog na groblje San Isidro, tamo će ga spalit. Ali, kako je i tamo bilo nemoguće obaviti sve potrebne radnje, prebačeni smo na Escorial – pričao je Lorenzo junior, vidno potresen u tv programu španjolske TeleCinco.

Escorial je mjesto i groblje nedaleko, koliko smo razumjeli, udaljeno oko 40 kilometara izvan Madrida, imaju krematorij koji ovih dana radi punom parom.

I onda su s Escoriala obitelji pokojnog Sanza javili kako do njih kapsil nikad nije stigao?!

- Javili su nam da oni ne znaju gdje je lijes. A sad ne znamo ni mi... - jadan je Lorenzo.

Obitelj je poslala apel svima koji nešto znaju, da se pronađe izgubljeno i da se konačno krene u proces kremiranja. Zacijelo se to u međuvremenu i dogodilo. Ali ostaje zapisana ružna i bizarna storija.

Lorenzo Sanz senior, rekosmo, najpoznatija je dosad ličnost ne samo u svijetu sporta koji je umro od posljedica zaraze koronavirusom.

Ostaje upamćen kao predsjednik koji je Realu, nogometašima, vratio europsku i svjetsku slavu, a posebno tople riječi u tužnom trenutku prema svome nekadašnjem konkurentu izrazio je Florentino Perez, koji ga je 2000. potukao na izborima za novi mandat predsjednika kraljevskog kluba iz Madrida.

Linker
21. svibanj 2020 10:39