Cropix
ČUDO NA MAKSIMIRU

TRANSFER GODINE Dinamov Jozo postaje milijunaš! Odlazi za više od 10 milijuna eura!

'Nešto se čačka' - rekao je Zoran Mamić nakon Slaven Belupa na pitanje o eventualnim transferima u fotofinišu prijelaznog roka. E pa to 'čačkanje' je u Maksimir dovelo Damira Šovšića iz Lokomotive, Dominika Livakovića iz Zagreba a iz Dinama odvelo Jozu Šimunovića. Ili će ga odvesti u ponedjeljak...
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 30. kolovoz 2015. 20:29

Veznjak Zagreba potpisao je ugovor u subotu navečer. Dan kasnije su Zdravko Mamić i Dražen Medić pronašli istu valnu duljinu oko mladog vratara. Predsjednik Zagreba tražio je brda i doline za Livakovića no s približavanjem kraja prijelaznog roka svoje je prohtjeve Medić sveo pod razumnu mjeru. Zauzvrat će dobiti Livakovića na posudbu do kraja sezone.

I dok je Šovšić doveden da zaoštri konkurenciju u veznom redu i vjerojatno će djelovati iz sjene Ante Ćorića i Marka Roga, s Livakovićem je druga priča. On je doveden kao potencijal za budućnost i pred njim je još dug put do vrata Dinama. I vrijeme dokazivanja. Ako će Eduardo sljedeće sezone biti na izlaznim vratima, a što je za očekivati, Livaković će se poprilično namučiti da dobije prednost pred Antonijom Ježinom koji čeka svoju priliku kao ‘ozebli sunce’.

Činjenica je da kada god je Murteranin stao među vratnice, nije razočarao. I Zoran Mamić, koji je posebno osjetljiv na harmoniju svlačionice, mora to Ježini na neki način honorirati. Uostalom, nije isto braniti za momčad koja se bori za goli život i Dinamo u kojem imaš dvije, tri intervencije po utakmici, ali u kojima moraš biti pravi.

Priča o odlasku Joze Šimunovića nije novost. Nakon što je Dinamo prije desetak dana odbio Celticovi 5.6 milijuna eura, bonus za nastupe i postotak od sljedećeg transfera bilo je jasno da će se Škoti vratiti s podebljanom ponudom. I stigli su u nedjelju.

Pregovori su se vodili tijekom dana i u nedjelju predvečer stigli u završnu fazu. Da se nešto čudno događa dalo se naslutiti kada Jozo Šimunović nije stigao na okupljanje mlade reprezentacije, iako ga je izbornik Gračan ondje s nestrpljenjem očekivao...

Izvor iz Maksimira nam je potvrdio kako su Dinamo i Celtic postigli usmeni odgovor koji će se u ponedjeljak potvrditi u pismenoj formi.

Nagađa se kako će Dinamo za Šimunovića inkasirati oko 8 milijuna eura s postotkom od idućeg transfera. Ako se zna da igrači Celtica najčešće odlaze put Engleske i u kontekstu cifri koje se okreću u najbogatijoj nogometnoj ligi na svijetu, onda je jasno da će transfer Šimunovića u konačnici premašiti tih desetak milijuna eura o kojima smo nedavno pisali.

Što se obrane tiče, njegovim odlaskom profitirati će mladi Filip Benković koji će dobiti veću minutažu u seniorskom nogometu. Premijerne minute nude optimizam a na njemu je da nastavi istim putem.

Osim njega, tu su Leonardo Sigali, Jeremy Taravel i Gordon Schildenfeld koji bi se uskoro trebao priključiti treninzima.*

Linker
02. svibanj 2024 15:42