Joosep Martinson/Getty Images
DO KRAJNJIH GRANICA

TRANSFER-PRIČA DUJE ČOPA Stresovi su potrajali do samoga kraja, hrvatski napadač je veliku vijest saznao u zadnjim satima prijelaznog roka...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. rujan 2017. 10:09

Prvo je izgledalo, a tako su mnogi i prezentirali, kao gotova stvar. Kao da ostaju samo formalnosti. Međutim, zakompliciralo se do krajnjih granica. Duje Čop trebao je još u srijedu postati novi igrač Standarda iz Liegea, no dugo nije bilo konačnog rješenja, a Duje Čop normalno je trenirao s reprezentacijom u večernjim satima.

Dakle, Standard i Cagliari dogovorili su odštetu, ona je tri i pol milijuna eura, uvjeti koje bi Čop imao u Liegeu također su plafon za taj klub, milijunski. Međutim, Čop i Cagliari morali su pritom riješiti svoj odnos, a tu je, izgleda, ostalo nekih repova.

Naime, talijanski je klub doveo pojačanja u napadu, dobio je dobru ponudu za Čopa i praktički doveo našeg reprezentativca pred svršen čin. Mi te želimo prodati, imamo ponudu, a ti vidi... Dakako, u takvim slučajevima očekivano je da sve tri strane pronađu zajednički jezik, potpišu papire i dovrše posao. Ali, Duje Čop u srijedu navečer oko 20 sati još je bio igrač Cagliarija, u kojem se klubu kasnije probudio to ste, možda, u međuvremenu i saznali.

Duje Čop je igrač koji je tri sezone proveo u ligama Petice, Italiji i Španjolskoj, čitav prijelazni rok, stizale su priče i ponude iz Turske, Grčke, Rusije, spominjao se i Dinamo, no Čop je sve to maknuo stranu, jer Serie A je Serie A, jedna od najjačih liga svijeta, a on u najboljim godinama kad treba napraviti iskorak. Ali, tržište je bespoštedno, klub ga je (pred)zadnjeg dana prijelaznog roka odlučio prodati u Belgiju.

Doduše, dosta je već puta Čop u karijeri kretao iz drugog plana, pa bi i ostanak u Cagliariju nudio određeni izazov, opet, belgijska liga proslavila je brojne napadače, pogotovo naše, koji su otamo otišli u jače lige. Odluka nije bila lagana, zato je tako dugo i vagao, zato je ta priča ušla u sam smiraj prijelaznog roka.

Linker
18. svibanj 2024 11:58