Nikola Vilic / CROPIX
KRPAJU LIJEVI BOK

Transfer Rubena Lime iz Hajduka u Rijeku je nemoguća misija: 'Vidjet ćemo na ljeto...'

Jedan lijevi bočni (najverojatnije stranac) na zimskom će mercatu sigurno doći u Rijeku, ali to sigurno neće biti najavljeni Hajdukov Portugalac Ruben Lima
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 31. prosinac 2012. 15:33

Jedan lijevi bočni (najverojatnije stranac) na zimskom će mercatu sigurno doći u Rijeku, ali to sigurno neće biti najavljeni Hajdukov Portugalac Ruben Lima.

Nakon završnih razgovora s portugalskom menadžerskom agencijom koja brije o Liminoj karijeri, Danko Đikić je Kantridu obavijestio kako se brak Rijeke i Lime može (eventualno) dogoditi tek na ljeto.

Limin menadžer: Ruben je zavolio Hajduk i ne ide mu se nigdje po Hrvatskoj...

Ruben Lima je tražena roba, blago Hajduku. O Limi razmišlja i - Dinamo, premda ga Hajduk, koliko se čuje, blago usmjerava prema – Rijeci. Zlu ne trebalo. Ako u ‘mercatu’ pofali novca od odšteta, moglo bi se Limu plasirati u bolje sutra.

Na Kantridi, zna se pouzdano, računaju pouzdano na povratak Anasa Sharbinija iz Saudijske Arabije, te - angažman hajdukovca Lime! Lima im je rješenje za lijevi bok. Premda se odjednom i Dinamu sve više sviđa Portugalac Lima. Draži im je Lima nego eventualni povratak njihova Hrvoja Čale, a lijevi bek im treba, budući da na potrebnoj razini više nisu ni Luis Ibanez, a ni Josip Pivarić.

Rijeka bi Hajduku bila spremna dati 200-300 tisuća eura, ne bi više, to je mjera gazde Volpija i za Rijeku nema cjenjkanja. Dinamo bi, pak, sudeći po šuškanjima s malonogometnog turnira ‘Kutija šibica’ bio spreman za Limu iskrcati i pola milijuna u blagajnu Hajduka. Zanima li to ‘bijele’? O tome će u Poljudu poslije Nove godine. Dotle, menadžer Lime Danko Đikić, iz Lisabona gdje će dočekati Novu godinu, poručuje:

- Koliko god je mom štićeniku Limi u prvom razdoblju bilo teško u Hajduku, tako mu je sada vrlo lijepo i osjeća se sasvim ugodno. Zavolio je Hajduk i ne ide mu se nigdje po Hrvatskoj, druga je stvar možda inozemstvo...

Želim zahvaliti sadašnjem rukovodstvu Hajduka, gospodi Brbiću i Krešiću, kao i treneru Krstičeviću na sjajnom odnosu prema Limi koji im je, vjerujem, uzvratio dobrim igrama i profesionalnim ponašanjem. Lima je čovjek s mora, gotovo bih rekao Mediteranac, premda je Lisabon s ove strane, na Atlantiku... Ali, to je sasvim sličan temperament Splitu, njemu je bila potrebnija lijepa riječ i prisan odnos, emocija, nego kolika je plaća... Tek sad je naišao na pravu podršku i razumijevanje i na tome zahvaljujem ‘bijelima’ – kaže nam Đikić. Što se tiče nastavka karijere Rubena Lime koji u Hajduku igra i lijevog beka, a može i krilo, ili desnog beka, a i zadnjeg veznog Đikić nam kaže:

- Sve je u rukama Hajduka, ovisno o njihovim potrebama. Ali da se zna i ne bude zabune, Lima je zadovoljan u Hajduku i nigdje ne bi išao... S druge pak strane Hajduk i Rijeka na razini predsjednika dobro surađuju, komuniciraju. Još otkako se Robert Komen s vrha Rijeke i Udruge prvoligaša zauzeo da se Hajduku ‘posuši’ kazna od jedne utakmice bez publike, s početka minulog ljeta. Prema tome, zatreba li dva-tri milijuna kuna od Lime, ima interesenata, prva Rijeka...

Linker
21. rujan 2024 16:12