Carlo Ancelotti

 Raffaele Conti/ipa/ipa/sipa Press/profimedia
KLUB GA NE PUŠTA

Ancelotti nakon propalog transfera naišao na novu odbijenicu, igrač je ‘zaluđen‘

Florentino Perez je rješenje potražio u Saudijskoj Arabiji, gdje boje Al-Nassra brani Aymeric Laporte
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2024. 09:11

Talijanski strateg Carlo Ancelotti nalazi se u problemu ususret novoj sezoni s Real Madridom. Nedavni transfer francuskog 18-godišnjeg stopera Lenyja Yora u Manchester United pokvario je planove legendarnom treneru, koji prema trenutnom stanju u svojoj momčadi ima samo dva zdrava stopera.

Antonio Rüdiger i Eder Militao bit će očiti predvodnici madridske obrane, a David Alaba na teren neće ustupiti još najmanje tri mjeseca, pa je tako Ancelotti u mladom Francuzu vidio odlično rotacijsko rješenje koje bi u budućnosti moglo biti jedno od predvodnika momčadi.

Realu u prilog nije išao ni nedavno dogovoreni odlazak kapetana Nacha, iako se već dulje vrijeme znalo kako će Španjolac napustiti momčad.

Ispostavilo se kako su Madriđani bili uvjereni da će Yoro potpisati, te je sada nakon njegove odbijenice klub ostao u neugodnoj situaciji. Prema navodima AS-a, Florentino Perez je rješenje potražio u Saudijskoj Arabiji, gdje boje Al-Nassra brani Aymeric Laporte, španjolski branič koji je briljirao na nedavno završenom Euru u Njemačkoj.

image
JAVIER SORIANO Afp

Nakon onoga što se dogodilo s Yorom, Real je pretpostavio da će zadržati Tchouaménija kao središnjeg braniča dok se Alaba potpuno ne oporavi. Ali Laporteova opcija godi Ancelottiju i, što je još važnije, "izluđuje" španjolsko-francuskog igrača. Prema navodima AS-a, Laporte bi bio spreman odustati od dvije godine koje su mu preostale u unosnom ugovoru s Al-Nassrom. U ljeto 2023. potpisao je na tri godine, a prima oko 24 milijuna eura godišnje. Već je odradio svoju prvu sezonu u momčadi u kojoj svlačionicu dijeli s Ronaldom, Manéom ili Brozovićem, odigravši 39 utakmica uz četiri pogotka.

Poznato je kako "vlak" Real Madrida prolazi jednom u životu, i on je jasno dao do znanja da bi se odrekao te dvije godine (i njihovih odgovarajućih 48 milijuna), te je također naveo kako ne bi tražio od Reala niti približno unosan ugovor. Međutim, Al-Nassru takva računica ne odgovara, klub bi dao zeleno svjetlo samo ako postoji naknada za transfer. Arapski klub je platio Manchester Cityju 27 milijuna eura za potpis Laportea, a sada bi željeli povratiti tu investiciju,

Ipak, Real je uporan u postavljanju svojih uvjeta, i prihvatio bi španjolskog internacionalca da na Bernabéu stigne samo u besplatnom transferu. Zbog toga je mogući dogovor trenutno daleko, iako Madrid zna da je ljetno tržište transfera dugo i da se mnoge stvari mogu dogoditi od sada do 1. rujna...

Linker
31. kolovoz 2024 17:29