Kirk O‘rourke/Rangers Fc/Shutterstock Editorial/Profimedia
PROMIJENIO SREDINU

Antonio Čolak ima novi klub. Dočekat će ga bivši hajdukovac i legenda talijanskog nogometa

Povremeni reprezentativac nastavlja mijenjati adrese, ovo mu je četvrti klub od 2020. godine
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. srpanj 2023. 17:00

Antonio Mirko Čolak postat će novi igrač talijanskog drugoligaša Parme potvrdio je njegov dojučerašnji klub Rangers na službenim stranicama. Transfer u Italiju iznosit će 2,9 milijuna eura.

Ovaj 29-godišnji napadač rođen u njemačkom Ludwigsburg prošlog je ljeta dres PAOK-a zamijenio onim škotskog velikana u transferu vrijednom 2 i pol milijuna eura. Za Rangerse je zaigrao 39 puta te postigao 18 golova.

Čolak je povremeni reprezentativac (tri nastupa) koji je za Vatrene debitirao 2020. godine, a uoči Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., izbornik Zlatko Dalić stavio ga je na preliminarni popis od 34 igrača, ali na kraju nije završio među 26 reprezentativaca koji su se okrunili brončanom medaljom.

Negdašnji najbolji strijelac SuperSport HNL-a koji je u dresu Rijeke zabio 20 golova u sezoni 2019./20., nastavlja putovanje po europskim klubovima. Ovo mu je već četvrti klub za koji će zaigrati nakon što je napustio Rujevicu u ljeto 2020. godine. Bili su to redom PAOK, Malmö, Rangers, a sada - Parma.

Tamo ga između ostalih čekaju bivši igrač Hajduka Stanko Jurić i legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon koji je najavio odlazak u mirovinu nakon nadolazeće sezone.

Linker
25. travanj 2024 23:29