Maro Katinić i menadžer Filip Arkulin

 PRIVATNI ALBUM
MILIJUNSKI TRANSFER

Arapi na Maksimiru ‘upecali‘ mladog Vatrenog, menadžer poručio: ‘U Dinamu su ga loše procijenili‘

‘Imali smo i ponudu Sampdorije od 700-800 tisuća eura, ali nju Dinamo nije prihvatio‘, kaže Filip Arkulin
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 22. rujan 2023. 12:51

Veoma zanimljiv transfer odradili su ovoga četvrtka, u danu pred utakmicu Konferencijske lige protiv Astane na Maksimiru. Dinamo je naime, za okruglih milijun eura prodao svoga igrača, koji nije ni debitirao za prvu ekipu, stopera mlade hrvatske U21 nogometne reprezentacije, Maru Katinića. Prodaja je realizirana u klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sharjah. Nakon što su u tom klubu prošlog ljeta doveli proslavljenog BiH-veznjaka Miralema Pjanića, ovoga je ljeta red stigao na Katinića.

Katinić je prošlu polusezonu odradio na posudbi u slovenskom prvoligašu Bravu, za kojeg je redovno igrao, a ovoga je ljeta postojala mogućnost da ga sad već bivši trener Modrih, Igor Bišćan priključi pripremama prve momčadi. To se, međutim, nije dogodilo, a nakon što je postalo jasno da na Maksimiru s njime ne računaju, trebalo je pronaći izlaznu strategiju iz plavih dvora...

- Bilo je ponuda, evo nedavno smo propustili jednu talijanske Sampdorije koja je iznosila nekih 700-800 tisuća eura. Točnije, Dinamo ga nije htio pustiti za ispod milijuna. Ovu bi ponudu iz Emirata malotko odbio - kazat će nam u uvodu razgovora Filip Arkulin, zastupnik 19-godišnjeg igrača koji nam se javio netom nakon potpisa ugovora iz Dubaija.

Široj javnosti, mora se kazati, Maro Katinić je relativno nepoznato ime, tim više je ovaj transfer velika stvar. Rođeni Riječanin je prije tri godine s Rujevice prešao u Dinamo, a nakon juniorskog staža na Maksimiru, pravu priliku u prvoj momčadi nije dobio. U dosadašnjem tijeku karijere je, što za slovenski Bravo, a što za drugu momčad Dinama u karijeri već odigrao preko 50 seniorskih utakmica.

- Na žalost, moram reći da ga je Dinamo možda i loše procijenio. Jednostavno, nije im bio u planu, nije bio niti na pripremama sa seniorima i krenuli smo dalje. Maro je bio pozitivan u razmišljanju i na ponudu iz Italije, a ovo je shvatio kao novu priliku.

Nije li možda odlazak na dosta egzotičnu destinaciju jednog 19-godišnjaka iz Europe preran?

- Nije potpisan dug ugovor, radi se o dvogodišnjoj odnosno trogodišnjoj suradnji sa Sharjahom, najboljim klubom u Emiratima. Tu će igrati azijsku Ligu prvaka, a i sam izbornik Skočić koji ga je recentno uvrstio u kadar U-21 reprezentacije bio je u tom kraju svijeta pa je i od njega Maro dobio sve preporuke. Isto tako, kada se vrati imat će 22 godine, bit će dovoljno mlad, a opet iskusan zbog svega što ga čeka u UAE-u - dodaje Arkulin.

Katinić nije prvi Riječanin koji će se naći na platnom spisku Sharjaha, nekadašnji kapetan, a današnji član Nadzornog odbora riječkog prvoligaša, Srećko Juričić bio je jedno vrijeme trener toga kluba. A Katinić će i dalje biti na radaru Dragana Skočića, koji mu je dao puno povjerenje na Farskim otocima, na početku novog kvalifikacijskog ciklusa U-21 nacionalne vrste. Na toj je utakmici Katinić odigrao svih 90 minuta.

- Ne vjerujem da bi odlazak u UAE mogao negativno utjecati na njegov status u mladoj reprezentaciji, dapače on ide na puno jaču razinu u odnosu na kojoj je bio, u Slovenskoj ligi. S 19 godina dobio je priliku i već na debiju odigrao 90 minuta, dovoljno to govori o njegovim igračkim kvalitetama - za kraj će Arkulin.

Linker
21. travanj 2024 18:33