Foto: Profimedia, Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Barcelona ‘priredila‘ novi šok Daniju Olmu, Dinamo ide u završnu ofenzivu na tržištu

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 21:57

22.00 Nakon nebrojenih dolazaka Chelsea polako počinje prazniti roster. Nakon što je klub napustio Romelu Lukaku, idući bi na redu trebao bit Tino Anjorin, 22-godišnji engleski veznjak koji bi se trebao pridružiti talijanskom prvoligašu Empoliju.

21.15 Vitor Roque kompletirao je svoj prelazak u Real Betis. Nakon što se u Barceloni jednostavno nije snašao u svojoj prvoj polusezoni, brazilski će napadač nadolazeću sezonu odigrati na posudbi u Betisu.

20.35 Juventus je završio transfer Nica Gonzáleza iz Fiorentine. Argentinac bi trebao potpisati višegodišnji ugovor s Bianconerima, a cijeli bi posao trebao 'stajati' oko 38 milijuna eura.

19.25 Prema pisanju engleskih medija, Liverpool kreće po veznjaka Atalante, Teuna Koopmeinersa. Ipak, neće imati lak zadatak jer je i Juventus već neko vrijeme zainteresiran za njega. U tijeku su pregovori između torinskog velikana i Atalante koji su zapeli jer se ne mogu dogovoriti oko odštete, spominje se između 60 i 70 milijuna eura, a Redsi su spremni platiti i višu cijenu kako bi doveli Nizozemca.

18.29 Joao Cancelo odlazi u Saudijsku Arabiju, njegova nova destinacija je Al Hilal. Portugalac je prošle sezone bio na posudbi u Barceloni iz Manchester Cityja, ali Katalonci ga ne planiraju otkupiti. Pep Guardiola ne planira vratiti Portugalca u redove Građana, a u međuvremenu pojavila se ponuda s Bliskog Istoka vrijedna 35 milijuna eura, koju je City prihvatio.

17.47 Iako su navijači Barcelone do posljednjih minuta s nestrpljenjem očekivali registraciju Danija Olma, od toga neće biti ništa, barem još neko vrijeme. Unatoč tome što ga je Hansi Flick uvrstio u popis momčadi, te ga planirao koristiti na današnjoj utakmici, 26-godišnji Španjolac neće imati pravo nastupa na susretu drugog kola španjolskog prvenstva u kojem Barcelona od 19 sati dočekuje Athletic Bibao. Nastavlja se tako sad već sramotna situacija u kojoj se pronašao katalonski gigant...

17.27 Dinamo je krenuo po novo pojačanje!

Modri idu po trećeg napadača, ali zbog Petkovića i Kulenovića to neće biti tako lako. O čemu je riječ?

Više pročitajte OVDJE.

16.25 Aston Villa želi pojačati vezni red.

Talijanski insajder Nicolo Schira otkrio je da su započeli pregovore s Wolfsburgom oko 21-godišnjeg Astera Vranckxa, bivšeg igrača Milana i belgijskog reprezentativca.

15.40 Bivše krilo Barcelone Cristian Tello otisnuo se na Bliski istok.

Postao je novi igrač Al Orobaha i potpisao je ugovor na dvije sezone, piše Fabrizio Romano.

14.45 Juventus želi pojačati svoj napad dovođenjem engleskog reprezentativca Jadona Sancha iz Manchester Uniteda, javlja Athletic. Ipak, 24-godišnji krilni napadač nije jeftin, United za njega traži više od 40 milijuna eura, a Stara dama vrlo vjerojatno nije spremna platiti tako visoku odštetu. Stoga nije nemoguća posudba na godinu dana, iako bi ga čelnici kluba s Old Trafforda najradije odmah prodali...

14.00 U tijeku su pregovori između Atletico Madrida i Atalante za Juana Mussoa te je izgledno da će se Argentinac pridružiti španjolskoj ekipi. Atalanta traži zamjenu na poziciji vratara te bi posao uskoro trebao biti završen jer je Musso već prihvatio da se seli u Madrid. Razgovori su u završnoj fazi tvrdi Marca.

13.25 Krilni igrač Fiorentine Nicolas Gonzalez (26) pred vratima je talijanskog velikana Juventusa, pišu talijanski mediji.

Sky Sport Italia i La Gazzetta dello Sport navode kako je torinska "Stara dama" uputila "Violama" ponudu vrijednu 32 milijuna eura plus pet milijuna eura bonusa. Argentinski nogometaš je već dogovorio osobne uvjete s "Bianconerima", a sad se čeka dogovor između klubova. Gonzalez je u Fiorentini od 2021. kada je za 24 milijuna eura stigao iz Stuttgarta, a u 125 nastupa je zabio 38 golova.

Igrao je i za Argentinos Juniorse. Za argentinski sastav je upisao 39 nastupa i postigao pet golova. (Hina)

12.50 Krilni napadač Fenerbahčea Ferdi Kadioglu (24) je pred potpisom ugovora s premierligašem Brightonom. Klub iz Istanbula potvrdio je da je igrač otputovao na liječnički pregled. Prema turskim izvorima, klub Dominika Livakovića trebao bi prihodovati oko 35 milijuna eura.

12.06 Napoli pregovara s Manchester Unitedom oko dovođenja veznjaka Scotta McTominaya. Navodno je talijanski klub ponudio oko 25 milijuna eura, no Crveni vragovi traže veći iznos za škotskog reprezentativca. Navodno je riječ o 30 milijuna eura.

image
ACTION PLUS SPORTS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Action Plus Sports Images/alamy/alamy/profimedia

11.35 Marco Fossati, bivši defenzivni veznjak Hajduka, novi je igrač talijanskog trećeligaša AlbinoLeffea. Više pročitajte OVDJE.

10.45 Angelo Ogbonna (36), bivši stoper West Hama i talijanske reprezentacije, trenutačno je slobodan igrač. Očekuje se da će do kraja prijelaznog roka pristupiti Watfordu, klubu koji se natječe u engleskom Championshipu.

10.00 Liverpool prati dvojicu igrača koje bi do kraja ljetnog prijelaznog razdoblja želio dovesti na Anfield. To su 22-godišnji branič Bayer Leverkusena Piero Hincapie te 25-godišnji veznjak Atalante Teun Koopmeiners koji bi trebao predstavljati 'zamjenu' za veznjaka Real Sociedada Martina Zubimendija koji je odlučio ostati u San Sebastianu.

9.15 Federico Chiesa mogao bi dres talijanskog velikana Juventusa, zamijeniti onim katalonskog diva Barcelone. 26-godišnji talijanski ofenzivac je, kako javlja Nicolò Schira, s Barçom dogovorio osobne uvjete. Radi se o ugovoru do 2027. godine i plaći od četiri milijuna eura godišnje plus dva milijuna kroz bonuse. Barcelona je spremna Juventusu ponuditi 10 milijuna eura plus tri kroz bonuse. Čeka se odgovor iz Italije.

8.40 Mats Hummels mogao bi se priključiti Luki Sučiću u Real Sociedadu. Fabrizio Romano javlja da su pregovori u tijeku i da se u ovim trenucima čeka konačna odluka 35-godišnjeg Nijemaca koji je bez kluba otkako se razišao s Borussijom Dortmund.

8.00 Samu Omorodion napustio je Atlético Madrid i potpisao za Porto. Portugalci će za 20-godišnjeg Španjolca Madriđanima isplatiti 15 milijuna eura i time kupiti 50% prava na igrača. Omorodion je potpisao na pet godina, a Porto će imati priliku otkupiti dodatna prava na mladog napadača i to na način da u svakoj u iduće dvije godine može izdvojiti dodatnih 5 milijuna za dodatnih 15%. Dakle, u 2026. godini, Portugalci će moći posjedovati 80% prava za ukupno 25 milijuna eura. Omorodion napušta Atlético bez odigrane službene utakmice za taj klub.

7.30 Romelu Lukaku uskoro će potpisati za Napoli. Fabrizio Romano javlja da je verbalni dogovor postignut, a prema istom je Chelsea prihvatio 30 milijuna eura + 15 koji bi se mogli ostvariti kroz bonuse. Lukaku će potpisati na tri godine.

7.00 Dobro jutro, dragi čitatelji!

Sve smo bliže kraju ljetnog mercata, ali borba na tržištu još uvijek traje. Evo kratkog sažetka jučerašnjih glavnih vijesti.

→ Ilkay Gündogan se nakon godinu dana oprostio od Barcelone i vratio u Manchester City.

→ Slaven Belupo je u svoje redove doveo bivše igrače Hajduka i Rijeke, Ivana Dolčeka i Alena Grgića.

→ Reprezentativac Španjolske Mikel Merino službeno je postao novi igrač Arsenala.

Linker
05. rujan 2024 11:05