Mason Greenwood

 Gareth Copley/PA Images/Profimedia
VELIKI PLAN

Barcelona želi kontroverznog napadača Uniteda, spremni su mu dati Messijevu ‘desetku‘

Mason Greenwood igra vrlo dobru sezonu na posudbi u Getafeu, gdje je drugi najučinkovitiji igrač
Piše: Darko DrmićObjavljeno: 31. prosinac 2023. 16:30

Mason Greenwood, kontroverzni napadač Manchester Uniteda koji je na posudbi u Getafeu, na meti je Barcelone, prenosi The Sun.

Nakon što su optužbe za pokušaj silovanja i zlostavljanje protiv Greenwooda odbačene u veljači, Manchester United je poslije interne istrage odlučio da napadač nije kriv, međutim došli su do zaključka kako bi bilo najbolje za obje strane da Greenwood karijeru nastavi van Engleske.

Greenwood igra vrlo dobru sezonu u Španjolskoj gdje je s tri gola i četiri asistencije u ligi drugi najučinkovitiji igrač Getafea, iza Borje Mayorala. Klub iz općine Madrida želi trajno potpisati 22-godišnjaka, ali Barcelona planira vlastitu ponudu od otprilike 45 milijuna eura, nakon što je poslala skaute da ga prate u utakmicama protiv Seville, Valencije i Atletico Madrida.

Katalonski div je također spreman ponuditi Greenwoodu dres s brojem 10, koji je nekoć nosio osmostruki osvajač Zlatne lopte Lionel Messi, te u njemu postigao 672 gola i upisao 303 asistencije u 778 nastupa.

Nakon Messijevog prelaska u Paris Saint-Germain u kolovozu 2021., dres je preuzeo Ansu Fati. "Desetka" je ostala slobodna odlaskom mladog Španjolca u Brighton, te se Barcelona nada kako bi mogla biti dodatna motivacija Greenwoodu da pristane na prelazak u redove Blaugrane.

Linker
29. travanj 2024 20:18