De Jong i Dembele

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
VRUĆA JE ‘ROBA‘

Barcelonina zvijezda napušta Camp Nou? Novi pokušaj imat će Man. United, ali i oštru konkurenciju

Koju će opciju odabrati veznjak kojem u nadolazećem prijelaznom roku neće nedostajati ponuda?
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 20. travanj 2023. 16:33

"Nizozemska zvijezda Frenkie de Jong mogao bi biti u iskušenju da napusti Barcelonu. Projekt Lige prvaka koju bi igrao ako pređe u Paris Saint-Germain bit će mu zanimljiv", riječi su novinara Toma Sandersona.

Nakon što su 2019. godine uspjeli dobiti njegov potpis ispred Parižana, katalonski klub sada bi mogao izgubiti nizozemskog veznjaka, piše Forbes.

Kada je došao u Barcelonu, tadašnji trener Ernesto Valverde uključio ga je u prvu momčad te je uživao u povjerenju trenera, što se nastavilo i kada je na klupu došao njegov sunarodnjak Ronald Koeman. Ipak, nakon završetka mandata, de Jong je postepeno iskliznuo iz prve momčadi, a onda je došla ponuda engleskog giganta Manchester Uniteda.

image
JAVIER SORIANO Afp

Ipak, de Jong je tada odbio prelazak zbog želje za nastupom u najelitnijem klupskom natjecanju s Barcelonom te uspjehom pod Xavijem. Ponovno je uspio doći do prve postave te je igrao uz Sergia Busquetsa, no Barcelona je u zadnjih nekoliko sezona jako brzo ispala iz Lige prvaka što sigurno ne zadovoljava njegove apetite.

Posljednje ispadanje bilo je od Uniteda u Europskoj ligi ove sezone te ga oni navodno ponovno žele dovesti u svoje redove, no u priču se uključio i PSG. Francuski klub mogao bi biti zanimljiv de Jongu zbog ambicioznog projekta u Ligi prvaka, ali imajući na umu da će se u katalonski klub vratiti Lionel Messi, pitanje je koliko se mladom Nizozemcu zaista isplati prelazak preko Pirineja.

Linker
08. svibanj 2024 00:01