Roko Baturina

 Cesar Ortiz Gonzalez/alamy/alamy/profimedia
NOVA VELIKA PRILIKA

Baturina potpisao za Málagu: ‘Izvanredan je, igrao je za najbolji klub u Hrvatskoj‘

Roko Baturina, stariji brat Martina Baturine, nastavlja karijeru u španjolskom drugoligašu
Piše: Hina, SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 19:50

Hrvatski nogometaš Roko Baturina (24) karijeru će nastaviti u redovima španjolskog drugoligaša Málage, objavio je klub sa stadiona La Rosaleda.

Mladi napadač stiže u Málagu na posudbu iz portugalskog Gil Vicentea s opcijom otkupa ugovora.

Roko Baturina, sin HNL ikone Mate Baturine i stariji brat hrvatskog reprezentativca i igrača Dinama, Martina Baturine (21), je posljednji angažman imao u Racingu iz Santandera u čijim je redovima bio na posudbi od siječnja.

"Baturina je hrvatski centarfor koji se ističe snagom u petercu i golgeterskom sposobnošću. Također se, unatoč svojoj mladosti, može pohvaliti dugom karijerom u europskom nogometu", objavili su na službenoj stranici Málage.

Nabrojali su i sve Baturinine prethodne klubove te istaknuli da je u Dinamu u sezoni 2019./20. zabio pet golova za drugu momčad, a kasnije je i "debitirao za najuspješniju prvu momčad balkanske zemlje". Uz podsjećanje na epizodu iz Racinga, dodaju i da je Baturina pokazao "izvanrednu izvedbu u 26 utakmica koje je odigrao u španjolskom nogometu".

"Dobrodošao u Málagu", zaključuju na službenoj stranici.

Tijekom karijere je Roko igrao za Split, potom je bio član Dinama iz kojeg je preselio u mađarski Ferencváros. Igrao je i za Lech, te Maribor.

Baturina je tijekom karijere nastupao za mlade selekcije reprezentacije Hrvatske.

Linker
05. rujan 2024 15:37