Hiroki Ito i Borna Sosa

 TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
KRIŽALJKA NA ALLIANZ ARENI

Bayern dogovorio prvo pojačanje: Dobro poznaje Vatrenog, a bivši klub na njemu će zaraditi čak 75 puta više

Prema Romanu, Bavarci pregovaraju i s Bayer Leverkusenom oko dovođenja Jonathana Taha
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2024. 08:49

Vincent Kompany sletio je u München, prihvatio izazov u Bayernu i slaže momčadski mozaik za novu sezonu. Naime, prema pisanju Fabrizija Romana, Bavarci su pronašli prvo pojačanje za iduću kampanju. Na Allianz Arenu iz Stuttgarta stiže Hiroki Ito, 25-godišnji stoper, koji je u Bundesligu stigao prije dvije godine iz japanske Júbilo Iwate, za samo 400 tisuća eura. Nakon što odradi liječnički pregled, trebao bi potpisati petogodišnji ugovor s klubom.

Njegov novi transfer, prema talijanskom insajderu, trebao bi biti težak 30 milijuna eura, koliko iznosi njegova izlazna klauzula koju je Bayern aktivirao, što znači da će Stuttgart prodati igrača za 75 puta veći iznos od onoga za koji je stigao u njihov klub.

Ito je upisao 19 nastupa za japansku reprezentaciju, uz jedan pogodak, a u njemačkoj ligi odigrao je dosad 85 utakmica. S Japancima je bio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali u osmini finala protiv hrvatske reprezentacije bio je na klupi, a u Stuttgartu je odigrao 51 utakmicu s Bornom Sosom.

Prema Romanu, Bayern je u pregovorima i s Bayer Leverkusenom oko dovođenja Jonathana Taha, još jednog stopera.

Linker
24. rujan 2024 16:38