RICHARD SELLERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
POTRAGA ZA TRENEROM

Bayern mijenja strategiju: Procurilo ime neočekivanog kandidata, uspoređuju ga s Guardiolom

‘On ima ozbiljne šanse postati novi trener Bayerna‘, navodi Plettenberg
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2024. 12:24

Bayernova potraga za novim trenerom "odvukla" je čelnike kluba u Englesku. Prema navodima novinara njemačkog Sky Sporta, Floriana Plettenberga, Bavarci su složili malu listu trenerskih kandidata iz momčadi Premier lige, a kao "najglasnije" ime pokazalo se ono Vincenta Kompanyja, aktualnog trenera Burnleya.

Kompany je s Burnleyjem prošle sezone osigurao povratak u Premier ligu, dok je ove godine njegova kampanja bila neuspješna, te se klub ekspresno vratio u drugi rang engleskog nogometa. Ipak, Burnleyjev sportski sektor donio je odluku da neće smijeniti Belgijca na kraju sezone, te u njemu vide dugoročnu opciju. Kompanyjev stil igre s Burnleyjem prošle sezone se uspoređivao s onim Pepa Guardiole, a kako je upravo pod Guardiolinim vodstvom Kompany godinama čeličio svoje nogometno znanje, nije bilo teško povući zanimljivu paralelu.

"Kompany ima ozbiljne šanse postati novi trener Bayerna. Više kandidata na listi, ali Kompany i Bayern su konkretni", navodi Plettenberg.

Slične misli sigurno prolaze i glavama glavnih ljudi u njemačkom klubu, koji prema navodima u Kompanyju vide vodeću opciju sa spomenutog popisa. Poznato je kako je na listi također i trener Brentforda, Thomas Frank, no je navodno niže na listi od Belgijca.

Linker
21. lipanj 2024 01:22