LENNART PREISS Dpa Picture-alliance Via Afp
POČINJE NOVA ERA

Bayern prelomio tešku odluku: Umjesto Salihamidžića dolazi čudotvorac koji je otkrio Haalanda

Bivši BiH reprezentativac i Oliver Kahn napustili su svoje pozicije nakon (ne)uspješne sezone
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. srpanj 2023. 18:34

Njemački gigant Bayern i službeno je potvrdio da je nasljednik Hasana Salihamidžića, na poziciji sportskog direktora, postao aktualni direktor RB Salzburga Christoph Freund (46). Popularni ‘‘Brazzo‘‘ i Oliver Kahn našli su se na salvi kritika iako je Bayern u netom završenoj sezoni jedva došao do naslova prvaka Bundeslige (u posljednjem kolu), navijači im nisu zaboravili ispadanje u nokaut fazi Lige prvaka kao i poraz u četvrtfinalu Kupa od Freiburga. Dvojac je smijenjen krajem sezone, 27. svibnja, a sada počinje nova era.

Iako Freund ima ugovor sa Salzburgom još tri godine, Bayern ga je odlučio dovesti te platiti odštetu ponajviše zato što Austrijanac briljira u svom poslu. U proteklih osam godina, koliko je proveo na poziciji sportskog direktora stoji iza potpisa brojnih zvijezdi među kojima su Erling Haaland, Karim Adeyemi, Benjamin Šeško itd.

image

Christoph Freund

BARBARA GINDL/Afp

- Oduševljeni smo što smo uspjeli pridobiti tako iskusnog i uspješnog sportskog direktora za Bayern. Uvjereni smo da je on prava osoba za nastavak jačanja momčadi s trenerskim timom okupljenim oko trenera Thomasa Tuchela i tehničkog direktora Marca Neppea. S Red Bull Salzburgom, gdje je Christoph Freund odradio odličan posao, dogovoreno je da će on i dalje u potpunosti voditi trenutni prijelazni rok kod svog dugogodišnjeg poslodavca i neće nam se pridružiti do početka rujna - rekao je Jan-Christian Dreesen, izvršni direktor Bayerna.

Linker
05. svibanj 2024 20:34