Alphonso Davies i Joško Gvardiol

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
NA RASKORAKU

Bayern svim silama želi zadržati zvijezdu koju mami Real: Na stol mu stavili novi basnoslovni ugovor

S druge strane, Uli Hoeneß, počasni predsjednik kluba, vrlo je kritičan prema Daviesu
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2024. 23:36

Bayern ili Real Madrid - gdje će iduće sezone igrati Alphonso Davies? Iako se 23-godišnji Kanađanin već dugo povezuje s odlaskom u španjolsku prijestolnicu, Bavarci, na čelu s novim trenerom Vincentom Kompanyjem, pokušaju napraviti sve da zadrže brzonogog nogometaša u Njemačkoj.

Ugovorom je vezan uz Bayern do ljeta 2025., a klupska vrhuška spremna mu je ponuditi novu plaću od 13 milijuna eura godišnje uz potencijalna četiri milijuna eura dodatnih bonusa. Naravno, klub neće ići do krajnjih granica u pregovorima oko njegova ostanka, ali taj scenarij itekako zagovara Max Eberl, sportski direktor, koji želi novom treneru složiti "momčad iz snova".

S druge strane, Uli Hoeneß, član Nadzornog odbora i počasni predsjednik kluba, vrlo je kritičan prema Daviesu i smatra da ne može još puno napredovati. U svježe završenoj sezoni skupio je 42 nastupa za bavarski klub, upisavši dva pogotka i šest asistencija, a Transfermarkt ga trenutačno procjenjuje na 50 milijuna eura.

Davies je s kanadskom reprezentacijom zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., a hrvatskoj reprezentaciji zabio je i pogodak.

Linker
12. lipanj 2024 23:38