TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
POD POVEĆALOM

Bayernova zvijezda na meti Barcelone i Man. Cityja: Xavi u njemu nasljednika Busquetsa, ali postoji jedan problem

Nakon smjene trenera na Bayernovoj klupi ovaj njemački reprezentativac razmišlja o transferu
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2023. 07:35

U Barceloni nakon osvajanja naslova španjolskog prvaka rade na dovođenju pojačanja za nadolazeću sezonu.

Mundo Deportivo tako javlja da je u prvi plan, izuzev Lionela Messija, iskočilo ime Bayernovog defenzivca Joshue Kimmicha. Ovaj 28-godišnjak, kapetan njemačke reprezentacije, član je Bayerna od 2015. godine, a navodno je otvoren za nove izazove.

Odlazak Juliana Nagelsmanna s trenerske klupe navodno nije dobro sjeo Kimmichu koji je otvoren za promjenu sredine, a Barceloninom treneru Xaviju polivalentan igrač poput Kimmicha sjajno bi došao. Kimmicha može koristiti na nekoliko pozicija, od desnog beka, stopera do defenzivnog veznjaka, a u njemu bi Xavi ujedno dobio i lidera na terenu, što će izgubiti odlaskom Sergija Busquetsa.

Iako je Kimmich pod ugovorom do ljeta 2025. godine u Bayernu imaju politiku da ne žele u svojim redovima nezadovoljne igrače koji žele otići, što se ranije pokazalo na primjerima Tonija Kroosa, Davida Alabe i Roberta Lewandowskog. U slučaju transfera u Barcelonu Kimmich bi ponovno udružio snage s Robertom Lewandowskim, s kim inače ima jako dobar odnos, dok vratara Marca Andrea Ter Stegena poznaje iz redove njemačke reprezentacije.

Interes za Kimmicha navodno je pokazao i menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola koji ga je ranije trenirao u Bayernu.

Ostaje dakako vidjeti kako će se situacija rasplesti, ali najveći bi problem u cijeloj priči predstavljala visina odštete. Naime, Kimmichova cijena na tržištu procijenjena je na 80 milijuna eura.

Linker
04. svibanj 2024 13:44