GORAN MEHKEK Cropix
U ČEKAONICI

Bio bi to za Bišćana istinski jackpot: Dvojac je već sve dogovorio s Dinamom, čeka se samo službena objava

Hoće li ih hrvatski prvak stići registrirati za play-off?
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 13:47

Prema posljednjim informacijama, napokon bi se trebala okončati transferna “trakavica” oko prijelaza Luke Stojkovića (19) i Lukasa Kačavende (20) iz Lokomotive u Dinamo. Stojković je, podsjetimo, u četvrtak prošao liječnički pregled i trebao je u petak potpisati ugovor, no zbog odlaska Dinamove ekspedicije u Atenu sve je prolongirano do povratka Plavih iz Grčke.

Čekali su se, nadalje, još neki rezultati nakon Kačavendina liječničkog pregleda jer u Dinamu žele biti sigurni da je s operiranim koljenom sve u redu. Uostalom, ovoga je ljeta već bilo i previše problema s liječničkim pregledima igrača koji su došli (Mihajličenko) ili su trebali doći u Maksimir (Titraoui), tako da će se Dinamo zacijelo pokušati zaštititi kroz neke ugovorne potankosti. Istaknimo da su i Stojković i Kačavenda dogovorili svoje uvjete s maksimirskim klubom.

image

Lukas Kačavenda i Luka Stojković

RANKO SUVAR Cropix

Bude li se napokon sve pozitivno rasplelo, trener Plavih Igor Bišćan dobit će u svlačionici dvojicu mladih i potentnih igrača, koji su već stekli afirmaciju u HNL-u. Međutim, logično je da odmah neće biti pojačanja, bilo bi nerealno od njih to odmah i očekivati. Ipak je velika razlika igranja u Dinamu u odnosu na Lokomotivu, posebno kad je riječ o tinejdžerima, trebat će im određeno vrijeme za privikavanje na novu, kudikamo zahtjevniju sredinu. S druge, pak, strane, njihov bi talent trebao još više doći do izražaja u momčadi u kojoj će igrati s kvalitetnijim suigračima nego dosad.

Zalog za budućnost

Dovođenje Stojkovića i Kačavende bit će Dinamov čvrsti zalog za budućnost i nastavak prakse koja je klubu donijela mnogo toga dobroga. Budu li se, naime, planski razvijali poput Brozovića, Ivanušeca, Majera... - koji su također došli s Kajzerice - uskoro će postati i nositelji igre, a na njihovoj će prodaji u inozemstvo maksimirski klub još kako zaraditi. Dinamo je, podsjetimo i to, uvijek najbolji posao radio s hrvatskim mladim igračima, nije se baš usrećio izlaznim transferima sa strancima. Iznimka je, dakako, Dani Olmo, ali španjolski je reprezentativac još kao junior došao u Maksimir iz Barcelone.

Naglo se trgnuli

Zašto se onda odužila realizacija transfera dvojice dragulja Lokosa u Dinamo? Posebno znamo li da je Stojković u nedavnom razgovoru za naš list, na upit “kad bi mogao birati gdje će nastaviti karijeru, kakav bi put izabrao?”, ovako odgovorio:

- Za moj bi razvoj najbolji bio odlazak u Dinamo! Ostao bih u HNL-u, skupljao bih iskustvo, još bih se više afirmirao, a i osjetio bih igranje u europskim natjecanjima...

Istina, nakon te rečenice u Maksimiru su se naglo trgnuli i bilo je upaljeno zeleno svjetlo za realizaciju transfera. No, zašto se i do tada čekalo i zašto sve dosad nije i realizirano? Sumnja li možda netko u igračku kvalitetu? U to je teško vjerovati, ali nikad ne reci nikad. No, kad vidimo koji su igrači ovoga ljeta ušli u maksimirsku svlačionicu, onda bi Stojkovićev i Kačavendin dolazak treneru Bišćanu bio istinski jackpot...

Nije gotovo dok nije gotovo

Uglavnom, posao je pri završetku, u ponedjeljak bi trebao biti i zgotovljen. Ali, ništa nije gotovo, dok nije definitivno gotovo. Još uvijek je sve obavijeno maglovitim “trebalo bi” plaštom, vidljivo je da se informacije mijenjaju ne samo iz dana u dan, nego čak i iz sata u sat.

Linker
14. svibanj 2024 03:00