Kalvin Phillips

 PAUL ELLIS Afp
ODLAZAK JE NEIZBJEŽAN

Bio je jedan od najboljih u ligi, a kod Guardiole skuplja ‘mrvice‘ na terenu. Dva kluba su u igri za njegov transfer

Za 28-godišnjaka su zainteresirani Juventus i Newcastle United, a City preferira prodaju u odnosu na posudbu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. prosinac 2023. 23:04

Dok je igrao za Leeds United, briljirao je i bio jedan od najboljih igrača Premier lige na poziciji zadnjeg veznog. Uslijedio je transfer u Manchester City za 49 milijuna eura, i nakon toga je Kalvin Phillips ‘nestao s mape‘.

S obzirom na to da je prikovan za klupu ili tribinu, menadžer Pep Guardiola spreman ga je pustiti već u zimskom prijelaznom roku. Phillipsu trebaju minute kako bi zadržao svoju poziciju u reprezentaciji Engleske za predstojeće Europsko prvenstvo, a zasad su mu otvorene dvije opcije.

Za 28-godišnjaka su zainteresirani Juventus i Newcastle United, a City preferira prodaju u odnosu na posudbu. Juve treba pojačanja u veznom redu zbog suspenzija Paula Pogbe i Nicola Fagiolija, dok je Newcastle zbog ilegalnog klađenja do kraja sezone izgubio Sandra Tonalija.

No, pitanje je hoće li Phillips na kraju završiti u jednom od ta dva kluba. Newcastle ima određenih problema s financijskim fair-playom, dok je Juventusov trener Massimiliano Allegri protiv njegova dolaska.

Barem tako tvrdi talijanski novinar Daniele Longo, koji navodi kako iskusni stručnjak nije impresioniran Phillipsom te smatra da se ne bi uklopio u njegov sustav.

Allegri bi u Torinu radije vidio Tottenhamovog veznjaka Pierre-Emilea Hojbjerga...

Linker
30. travanj 2024 22:00