Raheem Sterling mora pronaći novi klub

 PAUL ELLIS Afp
NOĆNA MORA

Bio je najveća zvijezda Premier lige, sad ga ponižavaju. Izbacili ga iz momčadi i oduzeli mu broj sedam

Raheem Sterling na izlaznim je vratima Chelseaja, koji ga je doveo kao golemo pojačanje iz Cityja
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 10:43

Igrač Chelseaja Raheem Sterling (29) na izlaznim je vratima Stamford Bridgea. Napadač Plavih koji je trebao biti jedan od glavnih igrača došao je na ljeto 2022. godine iz Manchester Cityja u transferu vrijednom 56 milijuna eura, no londonska epizoda sad se pretvara u noćnu moru.

Trener Enzo Maresca ga je prošlog vikenda izostavio iz momčadi za utakmicu protiv Građana u prvom kolu. Objasnio je da je to "tehnička odluka", nakon čega je iz Sterlingovog tabora stiglo priopćenje u kojem se zahtijeva da Maresca javno objasni situaciju i iznese istinu.

Trener Chelseaja uzvratio je da je za Sterlinga najbolje tražiti novi klub, gdje će moći igrati, čime je poručio da na njega više ne računa. Englez je ranije izostavljen s popisa za utakmice Konferencijske lige, a više ne smije ni trenirati s prvom momčadi. Također mu je i oduzet dres s brojem 7 i dodijeljen novom igraču Pedru Netu, koji je prije toga nosio broj 19.

image
NIGEL KEENE Dppi Via Afp

Kako piše Sky Sports, Chelsea se pod hitno želi riješiti Sterlinga zbog plaće od 350 tisuća eura tjedno. Ugovor mu traje još tri godine, a prema ugovornoj klauzuli ne može mu se smanjiti plaća čak ni sada kad je klub ostao bez nastupa u Ligi prvaka.

Odlazak Sterlinga u Saudijsku Arabiju nije opcija jer prema informacijama iz njegovog tima nije za to zainteresiran. Želi ostati u Premiershipu zbog obitelji i nada se da će vratiti najbolju formu te izboriti povratak u reprezentaciju Engleske.

Za Englesku je postigao 20 golova u 82 nastupa, ali na poziv čeka još od Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Za Chelsea je upisao 81 nastup i zabio 19 golova, od čega samo tri ove godine.

Linker
05. rujan 2024 11:09