Sergej Jakirović i Zeljko Kopić

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
UGLEDNI HRVATSKI STRUČNJAK

Bio je trener Hajduka i Dinama, a sad je preuzeo novi klub, višestrukog prvaka države

Debi na klupi trebao bi imati već u ponedjeljak
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. prosinac 2023. 16:59

Hrvatska je dobila svog trenerskog predstavnika u nogometnom prvenstvu Rumunjske. Na klupu Dinama iz Bukurešta, 18-strukog prvaka Rumunjske stigao je Željko Kopić, 46-godišnjak koji je u karijeri između ostalog vodio splitski Hajduk i zagrebački Dinamo. Kopić je izbor kluba kojem predstoji teška borba za ostanak u elitnom razredu.

Ovidiu Burca podnio je ostavku u utorak i čelnici kluba odmah su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom. Izbor je pao na Kopića, kojem će to biti treći inozemni klub u karijeri. Vodio je ciparski Pafos od 2018. do 2019., a 2022. je sjedio na klupi bugarskog Boteva iz Plovdiva. Bez trenerskog posla bio je skoro godinu dana, od 7. prosinca 2022.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Dinamo Bukurešt je nakon 17 odigranih kola pretposljednja momčad lige s tek deset bodova, dva više od 16. Botosanija. U petak je u Rumunjskoj bio praznik, slavilo se Veliko ujedinjenje iz 1918., a Dinamo je veliku proslavu odlučio začiniti potpisom novog trenera.

Kopić bi debi trebao imati u ponedjeljak, kad Dinamo gostuje kod Sepsija. Nedavno je bio blizu preuzimanja Universitatee Cluj, no sudbina ga je ipak odvela u drugi rumunjski klub, koji je u posljednjih 11 ligaških kola osvojio tek tri boda i ostao bez ijedne pobjede...

- Iako trenutni rezultati momčadi nisu dobri, vjerujem u potencijal koji ovaj klub ima. Odlučio sam prihvatiti ovaj izazov s ciljem da unaprijedimo kvalitetu igre i postignemo rezultate koji odgovaraju visokim ambicijama kluba. Uvjeren sam da uz puno rada možemo ostvariti značajan napredak - kazao je Kopić nakon preuzimanja klupe Dinama.

Linker
28. travanj 2024 14:55