ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA
OŽIVLJAVANJE KARIJERE

Bio je velika nada Hajduka, ostvario višemilijunski transfer, a sad ima novi klub: ‘Moram ovo iskoristiti‘

U zimu 2019. ostvario je transfer u Manchester City, no u Engleskoj nije dobio priliku
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2024. 13:47

Bivši igrač Hajduka Ante Palaversa ima novi klub. Nekoć velika nada Bijelih s 24 godine na leđima zaigrat će za Aberdeen, što će mu biti već šesti klub u karijeri. Palaversa u kultni škotski klub stiže nakon dvogodišnje avanture u francuskom Troyesu, a cifra za koju je doveden nije poznata.

S Aberdeenom je potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još dvije godine.

- Ante je igrač s jakim pedigreom pa smo oduševljeni što nam se odlučio pridružiti u Aberdeenu. On će svojim tehničkim sposobnostima donijeti pravu kvalitetu našim mogućnostima u veznom redu - poručio je Jimmy Thelin, trener škotskog kluba, i dodao:

- Imao je frustrirajuće razdoblje u posljednjih osamnaest mjeseci, no on je igrač za kojeg vjerujemo da ima značajan potencijal i veselimo se što ćemo mu pružiti platformu za obnovu svoje obećavajuće karijere.

Palaversa je prošao Hajdukovu omladinsku školu, probio se do seniorske momčadi, i sjajnim predstavama u zimu 2019. zaradio transfer vrijedan 6.3 milijuna eura (Transfermarkt) u Manchester City. U Engleskoj nije dobio priliku, pa su slijedile posudbe u prvo Hajduk, pa Oostende, Getafe i Kortrijk, da bi prije dvije godine, neupisavši nijednu minutu za Građane, potpisao za Troyes. U Francuskoj se nije najbolje snašao, ‘poharan‘ ozljedama upisao je tek devet nastupa za drugoligaša. Unatoč svemu, bio je redoviti član svih mlađih uzrasta Vatrenih, a prošle godine nastupio je i na Euru do 21 godine.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Sada Palaversa traži oživljavanje karijere, a pri potpisu ugovora kratko je i jasno poručio:

- Osjećam da moram iskoristiti ovu priliku u Aberdeenu da se dokažem i vratim svoju karijeru na pravi put.

Linker
08. listopad 2024 08:29