Andrija Balić

 FRANCO ROMANO Nurphoto Via Afp
NOVA PRILIKA

Bivšem hajdukovcu predviđala se velika karijera, a nakon kratke avanture u BiH pronašao je novi klub

Slovio je za jednog od najvećih talenata Hajduka, a za splitski sastav upisao je 45 nastupa
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2024. 12:08

Bivši hajdukovac kojem se predviđala velika karijera nakon neuspješne epizode u Zrinjskom iz Mostara karijeru otišao je u Slovačku. Iako je Andrija Balić u Zrinjskom najavljivan kao veliko pojačanje, u dresu BiH prvaka odigrao je tek četiri utakmice, piše Slobodna Dalmacija.

Balić je potpisao za Zlate Moravce, posljednju momčad slovačke lige, a već ima iskustvo igranja u ovoj ligi, igrao je u Dunajskoj Stredi i Banskoj Bystrici.

Balić je slovio za jednog od najvećih talenata Hajduka. Za splitski sastav je upisao 45 nastupa i zabio deset golova, te upisao pet asistencija, a 2016. godine prodan je u Udinese za tri milijuna eura. Za talijanskog prvoligaša je u 33 utakmice zabio jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Udinese ga je ubrzo poslao na posudbe pa je igrao u Fortuni, Perugii i Dunajskoj Stredi koja ga je 2020. godine i otkupila od Talijana. U Slovačkoj je odmah proigrao i zabio 12 golova i upisao osam asistencija u prvoj sezoni za Dunajsku Stredu, ali je prošle sezone ispao iz ekipe zbog ozljeda pa je posuđen u Bansku Bystricu odakle je otišao u Zrinjski.

Linker
23. travanj 2024 01:35