Petar Mamić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
STEPENICA VIŠE

Bivši dinamovac ima novi klub: ‘Ovo je iskorak u mojoj karijeri, a ja se osjećam kao da sam tek krenuo‘

‘Stigao sam u klub koji je osam puta bio prvak, koji redovito igra u Europi i svaku sezonu lovi naslov‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. siječanj 2024. 19:31

Petar Mamić (27) novi je igrač Cluja. Plavokosi lijevi bek prethodne je dvije godine jako uspješno igrao u Žalgirisu, da bi prije nekoliko dana u Cluj stigao kao slobodan igrač.

- Preciznije rečeno stigao sam u okolicu Valencije jer je ovdje Cluj na pripremama za novu sezonu - kazao nam je Mamić, ne skrivajući zadovoljstvo s novom sredinom.

- Cluj je svakako iskorak u mojoj karijeri, klub koji je osam puta bio prvak Rumunjske, koji redovito igra u Europi i u svaku sezonu ulazi s ciljem da osvoji naslov.

Mamić je doveden ciljano.

- Kapetan Cluja, Mario Camora, igra na mojoj poziciji lijevog beka. na prvu bi netko rekao da me čeka klupa, ali Camori je ipak 37 godina, premda je jesenas odradio punu minutažu, što potvrđuje da je i dalje u odličnom stanju. Moje je da se nametnem i zaslužim minutažu, zato sam i došao.

U Žalgirisu status nije bio upitan. Čak 73 utakmice u dvije sezone, četiri gola i velikih 17 asistencija.

- I osvojeno prvenstvo i Kup, igranje u skupini Konferencijske lige. Doista mi je lijepo bilo u Litvi, rekao bih da sam dosta napredovao, a i baš sam uživao u puno utakmica.

U Litvi ste se zadržali pune dvije godine. Prije toga ste puno kraće boravili u klubovima, kojih je bilo dosta. Cluj vam je 11. u karijeri?

- Puno sam selio, tražio pravu sredinu. Nije uvijek bilo do mene, ali ono što sigurno mogu reći je da sam se dosta promijenio nakon što sam završio fakultet. nakon toga sam kompletan život podredio nogometu i to je dalo rezultata. Premda imam 27 godina osjećam se kao da sam na početku karijere, iznimno motiviran i prepun vjere u sebe.

Cluj je u prvenstvu na drugom mjestu, prvo mu bježi osam bodova.

- U Rumunjskoj se igra doigravanje, a tamo prenosiš pola osvojenih bodova, što bi značilo da realno zaostajemo četiri boda. Svi u klubu mi tvrde da imamo dovoljno dobru momčad za osvojiti naslov i to me je dodatno privuklo. Za sada mogu reći da se na treninzima odlično radi, a i u Španjolskoj imamo i vrhunske uvjete za rad. Kažu mi da i doma imamo odlične uvjete. Kako god, jedva čekam utakmice - zaključio je Petar Mamić.

Linker
28. travanj 2024 14:34